- Nå er det nok

SV-nestleder Kirsti Bergstø vil kalle inn helseminister Bent Høie (H) på teppet for å forklare seg om beredskapen i ambulanseflytjenesten i Nord-Norge. SV vil også kreve en fullstendig gransking av beredskapen.

PÅ BAKKEN: Fem av Babcocks nye ambulansefly er satt på bakken etter tekniske uregelmessigheter. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
PÅ BAKKEN: Fem av Babcocks nye ambulansefly er satt på bakken etter tekniske uregelmessigheter. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lørdag ble det kjent at fem av Babcocks nye ambulansefly tas ut av tjeneste grunnet tekniske uregelmessigheter. Dermed gjenstår det seks operative fly, og ambulanseflytjenesten i Nord-Norge er nesten halvert.

SV-nestleder Kirsti Bergstø slår alarm overfor Dagbladet.

- Nå er det fullstendig kaos og krise i luftambulansetjenesten i Nord-Norge. Nå har vi hatt mangelfull beredskap over tid, fordi Babcock ikke lever opp til sine forpliktelser. Det vi opplever nå er fullstendig krise, sier Bergstø til Dagbladet og tilføyer:

- Jeg forventer at alle tenkelige ressurser mobiliseres slik at ikke liv går tapt.

Krever svar

Bergstø sier at de mandag vil kalle helseminister Bent Høie (H) inn på teppet i Stortinget, og at SV vil kreve at regjeringen gjennomfører en fullstendig gransking av beredskapen i Nord-Norge.

Særlig mener Bergstø at Babcock må granskes, og krever undersøkelser av selskapets tekniske utstyr.

- Nå er grensa nådd! Nå er det virkelig nok. Det er ikke tilstrekkelig å høre Høie si at det kommer til å gå bra, når Babcock ikke lever opp til sine forpliktelser. Det må få konsekvenser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer