Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå er det offisielt. Her er deres plan for å slå Trump

Bekreftes av begge kandidatene.

KOORDINERER: Tidlig mandag morgen norsk tid kom det meldinger fra kampanjene til Ted Cruz og John Kasich om at de har blitt enige om å dele opp de tre neste delstatene seg imellom. Det skriver New York Times. Foto: REUTERS/Carlo Allegri/NTB Scanpix
KOORDINERER: Tidlig mandag morgen norsk tid kom det meldinger fra kampanjene til Ted Cruz og John Kasich om at de har blitt enige om å dele opp de tre neste delstatene seg imellom. Det skriver New York Times. Foto: REUTERS/Carlo Allegri/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sterke krefter i det republikanske partiet har lenge desperat forsøkt å stoppe Donald Trump i jakten på nominasjonen til høstens presidentvalg, men så langt har det vært vanskelig å få de andre kandidatene til å trekke i samme retning.

Inntil nå.

Tidlig mandag morgen norsk tid kom det meldinger fra kampanjene til Ted Cruz og John Kasich om at de har blitt enige om å dele opp de tre neste delstatene seg imellom. Det skriver New York Times.

Jeff Roe leder kampanjen til senator Cruz fra Texas. Han sier at det nå er på tide at de «fokuserer tiden og ressursene i Indiana for å gjøre det enklere for Kasich å konkurrere i Oregon og New Mexico».

Likeledes kom en tilsvarende melding fra Kasichs sjefstrateg John Weaver. Han kunne fortelle at de nå «vil konsentrere seg om statene i vest, og gi Cruz fritt spillerom i Indiana».

Begge kampanjene forventer nå at deres allierte og støttespillere følger instruksjonene.

Rivaler i samme retning Cruz og Kasich har lenge rivalisert. For det første har Cruz omtalt sistnevnte som et uromoment i valgkampen, og at Kasich ødelegger hans sjanser til å ta igjen Trump i antall delegater. Cruz har også stilt spørsmål om Kasich ser for seg å bli Trumps visepresidentkandidat.

Dette er ikke første gang forslaget blir bragt på bane. Allerede i mars skal Weaver ha forhørt seg med Roe om det var noen muligheter for å dele opp de resterende statene seg imellom. Det ble den gang blankt avvist av Cruz-leiren.

Trump selv responderte på nyheten på sedvanlig vis da han tok til Twitter:

- Wow. Løgnaktige Ted og Kasich skal samarbeide for å holde meg unna den republikanske nominasjonen. DESPERASJON, skriver han, før han fortsetter:

- Løgnaktige Ted og Kasich er matematisk sett døde og fullstendig desperate. Donorene og interessegruppene er ikke fornøyde med dem. Trist!

1237 delegater Trump vant i forrige uke nominasjonsvalget i New York. For å unngå en «brokered convention», altså et åpent landsmøte, må en av de republikanske kandidatene i teorien vinne over 1237 delegater i nominasjonsvalgene.

Trump har nå 845, Ted Cruz har 559 og John Kasich 148.

Trump er nå den eneste kandidaten som kan nå 1237 delegater, og Cruz og Kasich drar nå i samme retning for å stoppe det.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!