STØTTEERKLÆRING: President Barack Obama støtter Hillary Clinton i presidentvalgkampen. De to kjempet en tøff kamp om å bli Demokratenes presidentkandidat i 2008, og har siden jobbet sammen. Se presidentens hyllest av Clinton. Video: Hillaryclinton.co Vis mer

Nå er det offisielt: Obama støtter Clinton

Gir full støtte til sin tidligere utenriksminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): I en video som torsdag ble lagt ut på Hillary Clintons offisielle hjemmeside, gir President Barack Obama sin støtte til Clintons presidentkandidatur i Demokratenes nominasjonskamp.

– Jeg er med henne, sier Obama i videoen, bare noen timer etter at han hadde møtt Bernie Sanders i Det hvite hus.

Ifølge amerikanske medier skal Obama stille opp på et valgkamparrangement i Wisconsin 15. juni.

- Jeg tror ikke at det noen gang har vært noen så kvalifisert til jobben, sier Obama.

Obama og Clinton kjempet en tøff kamp om å bli Demokratenes presidentkandidat i 2008, men har siden jobbet sammen.

- Jeg vil at de av dere som har vært med meg siden starten skal være de første til å vite at jeg er med henne. Jeg kan ikke vente med å være med i hennes kampanje.

Takket Obama

- Det betyr utrolig mye å få en slik sterk støtte fra presidenten. Vi har gått fra å være konkurrenter til sanne venner, og jeg verdsetter hans meninger høyt, sier Clinton.

Hillary Clinton erklærte, natt til torsdag norsk tid, at hun har vunnet Demokratenes nominasjon og fikk da gratulasjoner av presidenten.

- Vi har nådd en milepæl. For første gang i vårt lands historie vil en kvinne bli presidentkandidat, sa Clinton på scenen i Brooklyn i New York, til ellevill jubel.