- Nå er det plass for en unnskyldning

Forsvarsdepartementet får skarp kritikk av Sivilombudsmannen for behandlingen av viseadmiral Jan Reksten.

FØR GOLF-BRÅKET:  Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og viseadmiral Jan Reksten på en pressekonferanse i 2006. Foto: Lars Magne Hovtun, Forsvaret/Scanpix.
FØR GOLF-BRÅKET: Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og viseadmiral Jan Reksten på en pressekonferanse i 2006. Foto: Lars Magne Hovtun, Forsvaret/Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Forsvarsdepartementet får skarp kritikk av Sivilombudsmannen for behandlingen av viseadmiral Jan Reksten.

Reksten, som var sjef for Forsvarets operative hovedkvarter (FOHK), ble på det sterkeste anmodet om å søke avskjed av daværende forsvarssjef Sverre Diesen høsten 2007.

Bakgrunnen var avsløringene om at han hadde vært med på golfturer til Spania, sammen med folk fra forsvarsleverandøren Siemens og flere andre forsvarstopper.

I desember 2007 gjennomførte Økokrim en razzia hjemme hos Reksten og to tidligere admiraler og siktet dem for korrupsjon.

Varsel fra statsrådenTo dager senere fikk Reksten et direkte varsel fra daværende forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen om at det ville bli lagt fram sak for Kongen i statsråd om frabeordring dersom han ikke gikk frivillig.

Reksten forlot stillingen, men fortsatte i Forsvaret.

Fikk jobben tilbakeNoen uker senere trakk Økokrim siktelsen og han fikk tilbake jobben som sjef for FOHK. Nylig ble han pensjonist.

Sivilombudsmannen mener at det var galt av Forsvarsdepartementet å bruke Forsvarspersonelloven da de truet Reksten med frabeordring, skriver Aftenposten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer