RAMMES AV STREIK: Trolig skal rundt 56.000 passasjerer lande eller lette på Flesland mellom fredag og søndag, uten tilgang på drivstoff. Opptil 550 avganger og ankomster skal gjennomføres.
Foto: © Roger Hardy / Samfoto
RAMMES AV STREIK: Trolig skal rundt 56.000 passasjerer lande eller lette på Flesland mellom fredag og søndag, uten tilgang på drivstoff. Opptil 550 avganger og ankomster skal gjennomføres. Foto: © Roger Hardy / SamfotoVis mer

Nå er det slutt på drivstoff på Flesland. Til uka kan Gardermoen rammes

Høy temperatur og anklager om streikebryteri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SISTE: Rett før klokka 18 kom det melding om at streiken i oljeleveransesektoren, som har rammet tankingen av fly ved flere flyplasser, er avsluttet.

----------------------------------------------------------

Fredag ettermiddag starter drivstoffstreiken på Flesland lufthavn i Bergen.

- Fra klokka 15 vil det ikke lenger være mulig å fylle drivstoff på Flesland. Det betyr at de flyene som skal videre fra Bergen, må ha med seg nok drivstoff når de ankommer, sier kommunikasjonsrådgiver i Avinor, Lasse André Vangstein, til Dagbladet.

Ifølge BT kan det bety ful stopp for flytrafikken i Bergen, men Vangstein mener det er å ta det litt langt. De fleste selskapene opplyser at de kommer til å tanke andre steder for å komme seg til Bergen.

Trapper opp søndag

Trolig skal rundt 56.000 passasjerer lande eller lette på Flesland mellom fredag og søndag. Opptil 550 avganger og ankomster skal gjennomføres, skriver NTB.

Partene sitter nå og forhandler, og hvis de ikke kommer til enighet, så vil også Gardermoen kunne bli rammet.

Søndag trappes nemlig streiken opp ytterligere, opplyser Parat overfor Dagbladet.

- På søndag vil vi ta ut de ansatte på drivstoffdepotet i Oslo i streik. Det er depotet som får inn drivstoff og distribuerer videre til for eksempel Gardermoen, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud til Dagbladet.

Det kan i teorien bli kritisk for Gardermoen, men etter det Dagbladet forstår er depotet automatisk, og dermed operativt så lenge det finnes bemannede tog til å frakte bensinen.

Mandag kan riktignok streiken ramme også togene, og da vil det igjen kunne gå utover forsyningene til Gardermoen.

- Streikebryteri

Etter bruddet i meklingen mellom Norsk Transportarbeiderforbund, Parat og Norsk Industri natt til lørdag, ble Parat-medlemmer tatt ut i streik i Bergen, Stavanger og Tromsø. Onsdag ble også ansatte ved Bodø og Værnes (Trondheim) tatt ut i streik. Meklingen omfatter selskaper som leverer bensin og drivstoff, ifølge NTB.

Også lenger nord er det nå stor dramatikk. Parat og Norsk Transportarbeiderforbund mener at det foregår streikebryteri ved Langnes lufthavn i Tromsø og varsler blokade av flytankingen på flyplassen.

- Dette er en lovlig streik, og da må vi forholde oss til spillereglene. Men hvis den ene parten bryter dem, må vi sette i gang mottiltak, sier forbundsleder Lars M. Johnsen i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) til NRK.