- Nå er det stille før stormen

Vil bli i kirken når uværet kommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet.no): Hilde Sirnes er prest ved den norske sjømannskirken i New Orleans. Hun forteller at det er en merkelig stemning i byen denne helgen.

Les også: «Gustav» kan bli verre enn «Katrina»


200 nordmenn

- Ordtaket «Det er stille før stormen» er svært treffende nå. Vi venter, men vet ikke helt hva vi har i vente, sier hun til Dagbladet.no.

Sirnes har bodd i New Orleans i to år, og har de siste dagene vært i kontakt med mange av de 200 nordmennene som oppholder seg i byen.

- Vi sendte e-post til alle de norske på onsdag, og har nå fått beskjed om hvor de fleste har eller eventuelt vil evakuere. De fleste reiser til Memphis, men noen få eldre ønsker å bli her i kirken med oss, forteller hun, og legger til:

- For så lenge vi ikke evakuere, ønsker vi å bli her i kirken når stormen kommer.


Forbereder seg
Sirnes har snakket med mange som har opplevd store stormer og orkaner tidligere. Noen er redde, mens andre tar situasjonen med ro.

- De fleste her har opplevd mange stormer før, og tar det hele relativt rolig. Men det er mye følelser blant folk her nå, og mange er bekymra for husa sine. Innbyggerne har brukt de siste tre årene på å bygge opp husene sine etter Katrina. Nå er de redde for at Gustav skal rive dem ned igjen, sier hun.

Hun forteller videre at de siste dagene har gått med til forberedelser.

- Vi har kjøpt inn mat, bensin og selvfølgelig mye vann. Det er stor fare for at byen vil oversvømmes når orkanen slår til, og det er da viktig å ha tilgang til rent vann.


Sol og 40 grader
Når Dagbladet.no snakker med presten er det tidlig lørdag ettermiddag i New Orleand.

- Nå er det 40 grader og sol her. Himmelen er helt blå og det er nesten vindstille. På en vanlig lørdag ville folk ligget ute og sola seg. Det er rart å tenke på at været skal slå så voldsomt om, sier hun.

Høye temperaturer kan bli et problem når stormen har stilnet.

- Jeg har fått høre at strømmen alltid går når det stormer her. Hvis det skjer, og det blir like varmt som nå, kan mangelen på nedkjølingsmuligheter bli en utfordring - særlig for de eldre, sier Sirnes.

Lørdag kveld blir det innført portforbud i New Orleans.
 

<b>VENTER:</b> - Vi forbereder oss så godt vi kan, men vi vet ikke helt hva vi har i vente, forteller prest Hilde Sirnes ved Sjømannskirken i New Orleans til Dagbladet.no Foto: Kristine Nyborg/Dagbladet
VENTER: - Vi forbereder oss så godt vi kan, men vi vet ikke helt hva vi har i vente, forteller prest Hilde Sirnes ved Sjømannskirken i New Orleans til Dagbladet.no Foto: Kristine Nyborg/Dagbladet Vis mer
HOLDER DØRENE OPPE: Den norske Sjømannskirken i New Orleans.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer