FÅR KONSEKVENSER Av de totalt 71 lokførerne som blir tatt ut i streik, jobber 58 i Oslo, Ski og Lillestrøm. En streik kan dermed få store konsekvenser for reisende i disse områdene. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FÅR KONSEKVENSER Av de totalt 71 lokførerne som blir tatt ut i streik, jobber 58 i Oslo, Ski og Lillestrøm. En streik kan dermed få store konsekvenser for reisende i disse områdene. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Nå er det togstreik. Slik rammes du

Meklingen har vært svært vanskelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fristen for å forhandle fram en avtale mellom LO Stat og Spekter var satt til midnatt onsdag.

Like etter 02.30 natt til torsdag er det klart at partene ikke kommer til enighet. Forhandlingene brøt sammen klokka 02.00 i natt.

Det betyr streik fra torsdag morgen, og det er 71 lokførerne som blir tatt ut i streik. Oslo-nære området rammes hardest av streiken:

Slik rammes du

Her er lokførere tatt ut i streik:

Bergen (1)

Kristiansand (1)

Lillestrøm (28)

Oslo (11)

Ski (29)

Trondheim (1)

Av de totalt 71 lokførerne, jobber 68 i Oslo, Ski og Lillestrøm. En streik kan dermed få store konsekvenser for reisende i disse områdene.

Det betyr at omkring 150 togavganger er innstilt. NSB har en full oversikt over innstillingene her.

Kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB sier til NTB informasjonen også vil bli lagt ut i apper og i reiseplanleggeren.

Det er nemlig lokaltogene i Oslo og Akershus som først og fremst vil bli rammet av streiken. Strekninger som Ski-Skøyen-Stabekk og Lillestrøm-Spikkestad vil bli hardest rammet. I Bergen, Trondheim og Kristiansand er det tatt ut en lokfører på hvert sted, og streiken får dermed mindre konsekvenser der.

Det vil ikke bli satt opp erstatningsbusser for de innstilte avgangene.

- Vi beklager overfor de reisende. Dette blir en vanskelig situasjon, men vi kan ikke nekte bruk av lovlige virkemidler i arbeidslivet. Dette er en lovlig streik, og da ville det være et brudd på spillereglene om vi gikk inn med alternativ transport, sier Lundeby til NTB.

Flytoget blir ikke berørt av streiken.

Derfor streiker de

- Vi aksepterer ikke dumping av lokførernes utdanning. Vi må sikre at våre medlemmer kan frakte passasjerene trygt fram. Derfor er vi i streik, sier Rolf Ringdal, forbundsleder i Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) i en pressemelding.

Meklingen mellom LO Stat og Spekter brøt sammen klokka 02 i natt. 71 medlemmer i Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) er i streik.

Øystein Gudbrands, forhandlingsleder i LO Stat, beklager at streiken rammer passasjerer og kunder.

- Vi har prøvd alle veier fram til en løsning. Vi har gjort det vi kan for å unngå denne streiken. Vi er enige om en god utdanning av lokførere i Flytoget og Green Cargo, hvorfor NSB blånekter å forplikte seg til det samme er en gåte, sier Øystein Gudbrands.

- Vi beklager svært overfor NSBs kunder og passasjerer at NLF velger å gå ut i streik fordi de ikke har fått innfridd sine krav om å tariffeste lokomotivførernes kompetanse, sier kommunikasjonssjef Ingvild Dahl Dørnes i Spekter til NTB.