Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hundeslakting i Sør-Korea

Nå er det ulovlig å spise hunder i deler av Sør-Korea

Det å slakte hunder for å spise de har blitt ulovlig.

ULOVLIG: Nå er det ikke lenger lov å slakte hunder for å spise de i Sør-Korea. Foto: NTB Scanpix
ULOVLIG: Nå er det ikke lenger lov å slakte hunder for å spise de i Sør-Korea. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundekjøtt har lenge vært en sentral del av Sør-Koreas matvaner. Hvert år har omtrent en million hunder blitt slaktet, og servert som mat.

Ulovlig å spise hunder

Den siste tiden har imidlertid færre hunder blitt slaktet, etterhvert som sørkoreanerne har begynt å se på hunden som menneskets beste venn, i stedet for husdyr.

Det har også blitt stadig flere yngre aktivistgrupper som forbanner praksisen, og det å spise hunder har de siste årene blitt mer tabulagt blant den yngre generasjonen.

Og i dag bestemte retten i sørkoreanske byen Bucheon at det nå er forbudt å slakte hunder for å spise dem, melder South China Morning Post.

Nå håper aktivistgrupper at resten av Sør-Korea skal følge etter.

En lovmessig gråsone

En dyreaktivist-gruppe saksøkte i fjor eieren av en hundegård i Bucheon, og anklaget ham for å drepe dyr uten gyldig grunnlag. De saksøkte ham også for dårlig hygiene, og til slutt ble han dømt av retten.

Retten konkluderte med at det å spise hundekjøtt ikke var god nok grunn til å slakte hundene, og ga mannen en bot tilsvarende 22 000 kroner.

Artikkelen fortsetter under videoen.

UVITENDE: Ifølge undersøkelser gjort av organisasjonen Animals Australia blir uvitende turister servert hundekjøtt på Bali. Hundene blir fanget og slaktet på brutalt vis. Video: Animals Australia Vis mer

Likevel forblir problemet en lovmessig gråsone. Det finnes ingen konkret lov som forbyr slakting av hunder, men myndighetene har innført strenge krav til hygiene, og rettigheter som sikrer dyrs velferd.

Dette vil ifølge South China Morning Post hjelpe til med å stenge hundegårdene, hvor hunder blir slaktet i store mengder.

- Viktig

Advokaten bak dyreaktivist-gruppa Care, Kim Kyung-eun, mener at denne avgjørelsen er et stort steg for Sør-Korea, og at det legger til rette for at resten av landet skal følge Bucheons eksempel.

- Dette er utrolig viktig da det er den første dommen som slår fast at det å drepe hunder for å spise kjøttet deres faktisk er ulovlig. Dette baner vei for resten av landet, slik at det å spise hundekjøtt kan bli ulovlig for hele Sør-Korea, sier han til den kinesiske avisa.

Han nevner også at Care planlegger å saksøke flere store hundegårder rundt omkring i landet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media