«Nå er det utenfor min kontroll»

E-post fra drapssiktet 27-åring til venn dagen etter drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: Flyktet med danskebåten

Dagbladet snakket i går med en mann i Etiopia som beskriver seg bestevennen til 27-åringen som er siktet for å ha drept sin egen kone (19) på Anker Studentboliger søndag i forrige uke.

Han var til stede i mannens bryllup i oktober 2006, og hadde planlagt å besøke vennen i Norge på nytt i sommer.

- Vi snakket om alt. Han hadde enorm kjærlighet til sin kone, sier vennen til Dagbladet.

Mandag, dagen etter at 19-åringen ble drept, mottok han en e-post fra 27-åringen, der han forklarer seg om drapet.

- Han skrev en e-post til venner som jeg mottok mandag. Han skrev at hun var utro, og at han lenge hadde vært tilgivende, men at det nå var utenfor hans kontroll, forteller vennen til Dagbladet.

- NORAD-stipend

Politiet er ikke kjent med denne e-posten.

BÆRES UT: Båren med den avdøde ble brakt ut litt før sju mandag morgen. Da var Kassa Yafet Gerbrewold (27) allerede i Danmark. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet
BÆRES UT: Båren med den avdøde ble brakt ut litt før sju mandag morgen. Da var Kassa Yafet Gerbrewold (27) allerede i Danmark. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet Vis mer

- Vi kjenner ikke til at det er sendt noen e-post fra siktede mandag, men vi har fått tak i kommunikasjon før og etter drapet, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til Dagbladet.

Vennen har i de siste dagene hatt nær kontakt med 27-åringens familie i Etiopia. De har ikke fått annen informasjon om drapet enn det de har hørt via 27-åringens venner.

- De er helt knust, og forstår ikke hva som har skjedd. Yafet var rolig, disiplinert og snill. Han kom til Norge på et NORAD-stipend, sier vennen.

- Jeg er fortsatt stolt over å være hans venn. Jeg tror bare han elsket henne for mye, sier vennen.

- Ikke i Etiopia

Politiet mener at Gerbrewold gikk om bord på Stena Saga klokka 19.30 søndag kveld, rundt halvannen time etter at drapet ble begått. Båten hadde kurs for Frederikshavn

Fra Frederikshavn, der Stena Saga la til havn klokka 07.30 mandag morgen, er det åtte timer til Frankfurt i Tyskland hvor det går en rekke direktefly til den etiopiske hovedstaden Addis Abeba. Dersom Gerbrewold har klart å ta seg helt til hjemlandet, er norsk politi sjanseløse, ettersom Norge ikke har noen utleveringsavtale med Etiopia. Vennen Dagbladet har snakket med er overbevist om at 27-åringen ikke er i Etiopia.

- Vi har ikke hørt noe fra ham. Vår oppfordring er at han melder seg for norsk politi, sier vennen.

«Nå er det utenfor min kontroll»

Forandret utseende

Politiet offentliggjorde i går et nytt bilde av 27-åringen. Bildet viser den drapssiktede med barbert hode og trimmet skjegg, i motsetning til de første bildene politiet publiserte.

- Bildet er tatt da han tok ut penger i en minibank lørdag, sier Hanne Kristin Rohde til Dagbladet.

27-åringen kan ha forandret utseende for å kunne gjemme seg for politiet.

- Tyder dette på at drapet kan ha vært planlagt?

- Det er en mulighet vi må holde åpen, sier Rohde. Hun åpner for at siktelsen mot 27-åringen kan skjerpes fra forsettlig til overlagt drap.

«Nå er det utenfor min kontroll»
ETTER: I går publiserte politiet dette bilde av Kassa Yafet Gerbrewold (27). Bildet ble tatt dagen før drapet.
FØR: Dette er det første bildet politiet publiserte av Kassa Yafet Gerbrewold (27).