KREVES UTLEVERT:  USA har siktet varsler Edward Snowden for spionasje og krever at han blir utlevert. Nå befinner imidlertid amerikaneren seg i Russland, hvor han har gjort comeback på sosiale medier. Foto: Frederic Florin / AFP Photo / NTB scanpix
KREVES UTLEVERT: USA har siktet varsler Edward Snowden for spionasje og krever at han blir utlevert. Nå befinner imidlertid amerikaneren seg i Russland, hvor han har gjort comeback på sosiale medier. Foto: Frederic Florin / AFP Photo / NTB scanpixVis mer

Nå er Edward Snowden på Twitter, men han følger bare én konto: - Kan dere høre meg nå?

Varsleren viser at han følger med på NSA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dokumenter fra USA-varsler Edward har blant annet vist at NSA har avlyttet de tre siste franske presidentene, Angela Merkel og over 30 andre statsledere. Og at de driver massiv innhenting av tele- og datatrafikk over hele verden.

Etter snart tre år på rømmen har Snowden dukket opp i sosiale medier. Og på Twitter følger han bare én konto: NSA.

- Hører dere meg nå? var Snowdens første Tweet.

Snowden (32) jobbet som datatekniker i CIA og NSA og fikk tilgang til store mengder graderte dokumenter. Disse viderebrakte han til Wikileaks og internasjonale storaviser som The Guardian og Washington Post. Overvåkingsskandalen var et faktum.

USA har siktet ham for spionasje, men Snowden har midlertidig opphold i Russland.

- Glad for å se at den lange tiden i eksil ikke har påvirket humoren din. Mye å gjøre?, spør astrofysiker varsleren på Twitter.

- Overvåkning sover aldri, og hemmelige prosjekter som @FreedomofPress holder meg i gang, men jeg finner likevel tid til å se på kattebilder, svarer Snowden.

Han vier nå sin tid til pressefrihetsorganisasjonen FreedomPress, som skal hjelpe journalister med å avdekke myndigheters korrupsjon, lovbrudd og maktmisbruk.