Uhelbredelig kreft:

Nå er Elin (22) død

- Et urettferdig kort liv.

DØD: Elin Fagrell Holmsten rakk å gifte seg med sin store kjærlighet før hun døde. Bildet vises med tillatelse. Foto: Privat
DØD: Elin Fagrell Holmsten rakk å gifte seg med sin store kjærlighet før hun døde. Bildet vises med tillatelse. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nå er tida kommet da jeg har forlatt dette livet. Et urettferdig kort liv. Men et liv med masse kjærlighet og varme. Jeg vil takke alle for støtten dere har gitt meg og min familie under denne tida. Det har fått alt det mørke til å føles litt lysere.

Teksten forfattet Elin Fagrell Holmsten før hun trakk pusten for siste gang. Mandag denne uka ble den publisert på Instagram.

22-åringen fra Nossebro i Sverige levde på ubestemt tid. Elin hadde kreftsvulster i eggstokkene, i lymfekjertlene - og i skjelettet.

Uhelbredelig.

Dagbladet var i kontakt med Elin i november. Hun ga tillatelse til å sitere videoer og publisere private bilder.

Som en knyttneve

I august 2021 fikk Elin skrekkbeskjeden, etter å ha opplevd kraftige magesmerter, oppkast og forstoppelse. Kreft i tykktarmen.

Etter flere operasjoner, etterfulgt av cellebehandling, fikk hun vite at kreften var borte.

- De opererte bort en svulst på størrelse med en knyttneve. De fjernet en stor del av tykktarmen og en bit av tynntarmen, samt lymfekjertlene i lysken, forklarte Elin i en video publisert på TikTok.

ÅPEN: Elin Holmgren har vært åpen om kreftdiagnosen på sine sosiale medier. Bildet vises med tillatelse. Foto: Privat
ÅPEN: Elin Holmgren har vært åpen om kreftdiagnosen på sine sosiale medier. Bildet vises med tillatelse. Foto: Privat Vis mer

Hun tok opp studiene og flyttet hjemmefra for å bo med kjæresten og kattungen Snus i Lindesberg i Örebro.

Hun var friskmeldt og kunne leve livet som «alle» andre jevnaldrende.

Fram til i fjor sommer.

Hendene og føttene hovnet opp. Magesmertene var tilbake.

- Velkommen til en av de verste dagene i mitt liv. Som dere kanskje forstår er kreften mest sannsynlig tilbake, sa 22-åringen i video publisert 14. oktober.

- Jeg lurer på hvordan jeg skal dø

Dager seinere ble mistanken bekreftet. Kreftsvulster i eggstokkene, i lymfekjertlene - og i skjelettet.

Legene sa at hun hadde uhelbredelig kreft.

- Jeg fikk beskjed om at hvis jeg velger cellegiftbehandling, kan jeg leve i om lag to og et halvt år til. Dersom jeg ikke tar cellegiften, har jeg seks måneder igjen, sa Elin.

Til svenske Expressen fortalte 22-åringen at hun ikke klarte å ta det innover seg. Familien brøt sammen på legekontoret. Selv var hun helt tom innvendig.

- Jeg lurer på hvordan jeg skal dø. Jeg vet ikke om det er verdt å gå på cellegift resten av livet, eller bare la det gå sin gang. Det er ikke en avgjørelse en 22-åring skal måtte ta.

Elin var i tvil. Den forrige runden med cellegift gjorde henne veldig dårlig.

- Jeg vet ikke om jeg vil leve min siste del av livet med bivirkningene. Jeg kommer til å miste håret. Jeg får dårlig immunforsvar, noe som betyr at jeg kanskje ikke kan treffe de personene jeg vil møte. Men jeg skal gjennomføre en strålebehandling på ryggvirvelsøylen som framfor alt skal være smertelindrende, sa hun i en video.

Fikk siste ønske oppfylt

Elin visste ikke hvor lenge hun hadde igjen. Det eneste hun var sikker på, var at hun skulle gifte seg med Albin før hun forlot jorda.

Det store spørsmålet stilte kjæresten 4. november i fjor, da livet var på sitt aller mørkeste.

Elins siste ønske i livet var å kunne glemme døden for en dag. Feire kjærligheten med venner og familie. Hun drømte om å kunne kalle samboeren for ektemann.

3. desember ble de mann og kone.

- Mitt livs største kjærlighet. Han og jeg, jeg og han for resten av livet og videre, skrev hun på Instagram for sju uker siden.

Samtidig planla hun sin egen begravelse.

I sitt aller siste innlegg, siterer Elin forfatteren Tove Jansson:

«O, ljuvlighet att, när man har ätit opp allt, druckit ur allt, talat om allt och dansat sina ben trötta, gå hem i den tysta timmen före soluppgångenför att sova!»

Hun avslutter med:

- Vi ses i Nangijala.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer