Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå er fire av de sju søstrene i Malmø i Sverige

I dag giftet eldstedattera Doaa seg.

I SVERIGE:  Fire av de sju søstrene som ble sendt ut fra Namsos og Norge er nå i Malmø i Sverige. Her skal eldstedatteren Doaa gifte seg i dag. Her er familien AlZanghari avbildet i Amman i Jordan. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
I SVERIGE: Fire av de sju søstrene som ble sendt ut fra Namsos og Norge er nå i Malmø i Sverige. Her skal eldstedatteren Doaa gifte seg i dag. Her er familien AlZanghari avbildet i Amman i Jordan. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Velkommen til oss. Æ savne Norge så fælt, sier 11-årige Bayan AlZanghari til Dagbladet i november 2014.

11-åringen var bare ett år da hun og familien flyttet til Namsos, og husket ikke annet enn barndommen i Nord-Trøndelag. Det er her hun føler seg hjemme, og sorgen var enorm da hun og familien ble sendt ut fra Norge sommeren 2013. Da hadde 11-åringen bodd nær ni år i Norge. Siden sommeren 2013 har hun og familien stort sett sittet på madrasser på et kaldt gulv i en flyktningleir nær den jordanske byen Irbid.

Dro over Middelhavet - Dette er ikke noe liv. Vi dør sakte, sier jentene til Dagbladet om livet i Jordan.

Foreldrene fryktet at de måtte gifte bort alle døtrene sine.

Men nå har familien tatt sin egen skjebne i egne hender. I slutten av fjoråret dro mora og fire av døtrene til Syria, hvor de hadde slektninger og et hus. Men da de kom fram, sto huset tomt. Og AlZanghari-familien dro videre til Tyrkia, og så over Middelhavet til Hellas.

- Doaa skal gifte seg i morgen, og vi er nå på vei til Malmø, sa Solveig Moen Estil til Dagbladet i går.

Hun og to andre fra støttegruppa til familien skal være med i bryllupet.

- Vi gleder oss til å treffe dem. De vet ikke hva framtida vil bringe, men alt er jo bedre enn livet de hadde i Jordan, forteller Estil.

Familien delt Faren, Gofran og de to eldste jentene er fremdeles igjen i Jordan. De ville først se at den første delen av familien kom seg fram til Sverige i god behold.

- Vi visste ikke at familien reiste mot Sverige. Vi pratet med dem i november. Da var de i Tyskland, og planen var å dra til Sverige hvor de hadde slektninger, forteller Estil.

Det er mora, Doaa, Mona, Israe og Bayan som nå er på plass i Malmø. De kom til Sverige i slutten av november i fjor og bor hos noen slektninger.

- Jeg har ikke snakket med dem ennå, men det virker som at de har det greit, sier Estil videre.

 
Les også: • SPENTE OG REDDE: Syv søstre frykter for framtida
• Syv søstre fanget i Jordan
Advokaten: - Ikke lenger en asylsak
• Trine Skei Grande bekymret over at politiet sender ut så mange asylfamilier
• SV: - KrF og Venstre er lurt i asylbarn-forhandlingene

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media