Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronavirus

Nå er fire av dem døde

Coronaviruset har rammet familien til amerikanske Grace Fusco svært hardt. Nå er hun og tre av barna døde.

HARDT RAMMET: Grace Fusco (i hvitt) sammen med sine elleve barn. Nå er hun og tre av dem døde, mens fire ligger på sykehus. Foto: Facebook
HARDT RAMMET: Grace Fusco (i hvitt) sammen med sine elleve barn. Nå er hun og tre av dem døde, mens fire ligger på sykehus. Foto: Facebook Vis mer

CNN skriver at Vincent Fusco døde torsdag.

Tragedien har for alvor rammet Fusco-familien fra New Jersey i USA.

Først søsknene Carmine og Rita, sistnevnte i midten av 50-åra, av coronaviruset. Så døde mor, Grace Fusco, etter å ha blitt diagnostisert med viruset, 73 år gammel.

Så døde altså enda en sønn, Vincent, som så vidt hadde bikket 50 år.

Saken vekker oppsikt i USA, fordi ingen av de avdøde skal ha hatt underliggende sykdommer som familien kjente til. En lege sier saken er «underlig» og det undersøkes om familien kan ha hatt noen sykdommer de ikke visste om.

DØDSANNONSER: Avisene i Italia bærer preg av av store tapene landet har lidd etter coronavirusets utbrudd. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

- Dette er en ufattelig tragedie for familien, sier Roseann Paradiso Fodera, en slektning av familien, til CNN.

Familiemiddag

Myndighetene mener at familiens smitte kan settes i sammenheng med en hestetrener, som ble den første som døde av coronaviruset i New Jersey.

Smitten skal ha blitt spredd i en familiemiddag tidligere denne måneden, ifølge New York Times. Personene skal ikke ha visst noe om smitten før Rita Fusco-Jackson døde.

Ytterligere to familiemedlemmer ligger på sykehus i kritisk tilstand.

Ifølge New York Times skal totalt 20 familiemedlemmer sitte i hjemmekarantene. Lørdag ventet 19 av dem fortsatt på testresultater.

Grace var mor til totalt elleve barn og bestemor til 27.

93 DØDE: Kistene står tett i tett i byen Bergamo i Nord-Italia. Her får begravelsesbiler militæreskorte for å frakte døde kropper til andre byer for å kremeres. Reporter: Emilie Rydning. Video: NTB / AP / Lorini Vis mer

Tragedie

En niese av Grace Fusco har skrevet et følelsesladet innlegg på Facebook.

«Min mor er en av elleve søsken, forrige torsdag la jeg meg med ti tanter og onkler! Fredag våknet jeg opp og fant ut at jeg bare hadde ni. For bare noen minutter siden fant jeg ut av jeg bare har åtte», skriver Gabby Cartagena.

Seinere la hun ut et nytt innlegg, da bestemoren døde noen dager seinere.

«Nå bestemor også! Jeg er så glad for at jeg ga deg et siste kyss på søndag og tullet deg inn i senga, jeg vil savne deg for alltid», skrev hun.

Hele Norges coronakart