DREPT: Faren og brødrene til Farzana Parveen (25) deltok i drapet på den gravide kvinnen utenfor et rettslokale i Lahore i Pakistan. Foto: Reuters / NTB Scanpix
DREPT: Faren og brødrene til Farzana Parveen (25) deltok i drapet på den gravide kvinnen utenfor et rettslokale i Lahore i Pakistan. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Nå er fire personer pågrepet for steiningen av gravide Farzana (25)

Flere av dem er nære familiemedlemmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): Fire menn er pågrepet etter at gravide Farzana (25) ble steinet og slått til døde av sin egen familie utenfor en rettsbygning i Lahore i Pakistan.

Blant de pågrepne er kvinnens onkel og to fettere. Faren hennes ble pågrepet på stedet tirsdag.

Ikke slik familien ønsket Landets statsminister har krevd gransking av hvorfor politiet ikke grep inn, etter at det ble kjent at flere politifolk sto og så på at 25-åringen ble slått ihjel med murstein og batonger.

Bakgrunnen for drapet var at den gravide kvinnen hadde giftet seg med mannen hun elsket, i strid med familiens ønske.

Parveen og ektemannen Mohammad Iqbal (45) skal ha blitt angrepet av rundt tjue personer i kvinnens familie, deriblant hennes egen far og hennes brødre. Hun ble slått ihjel med murstein og batonger foran ei større gruppe skuelystne, angivelig fordi de to hadde giftet seg mot familiens vilje.

Ektemannen fortalte tidlig etter steiningen at han begynte å treffe Parveen etter at hans forrige kone døde.

- Vi var forelsket, sier han.

I ettertid har Iqbal innrømmet han drepte sin tidligere kone slik at han kunne være sammen med Farzana.

- Ingen ære Ektemannen har forklart at han tryglet politiet om hjelp da Farzana ble overfalt, men at de svarte at det ikke var deres plikt.

Såkalte æresdrap er et stort problem i Pakistan. Human Rights Commission of Pakistan, slapp en rapport i forrige måned hvor det går fram at 869 kvinner ble drept i såkalte æresdrap i 2013. Enkelte mener de reelle tallene høyere.

Navi Pillay, FNs høykommissær for menneskerettigheter, har tidligere uttalt at drapet er sjokkerende. Hun sier Pakistan må ta grep umiddelbart.

- Jeg ønsker ikke å kalle dette æresdrap. Det er ikke noen ære i å drepe en kvinne på denne måten, sier hun ifølge BBC.

DREPTE OGSÅ: Mohammad Iqbal (t.h.) var gift med Farzana Parveen, som her ligger død og innpakket foran ham etter å ha blitt steinet. Seinere innrømet Iqbal at han kvalte sin første kone, slik at han kunne bli sammen med Parveen. Foto: AP / K.M. Chaudary / NTB Scanpix
DREPTE OGSÅ: Mohammad Iqbal (t.h.) var gift med Farzana Parveen, som her ligger død og innpakket foran ham etter å ha blitt steinet. Seinere innrømet Iqbal at han kvalte sin første kone, slik at han kunne bli sammen med Parveen. Foto: AP / K.M. Chaudary / NTB Scanpix Vis mer