- Nå er flåtten mest sulten

På vei ut av vinterdvalen og ivrig etter å fylle seg med blod så raskt som mulig.

KOMMER TIL KYSTEN:  Flåtten er virkelig på vei ut av vinterdvalen og kryper fram igjen flere steder i Norge. Det er spesielt kysten som får besøk av det beryktede krypdyret i disse dager. Foto: OLE C. H. THOMASSEN
KOMMER TIL KYSTEN: Flåtten er virkelig på vei ut av vinterdvalen og kryper fram igjen flere steder i Norge. Det er spesielt kysten som får besøk av det beryktede krypdyret i disse dager. Foto: OLE C. H. THOMASSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

[bilde, right, six](Dagbladet): - Flåtten er klart mest aktiv nå fordi den har overvintret og er sulten på blod, sier Preben Ottesen fra Nasjonalt folkehelseinstitutt.

Flåtten er virkelig på vei ut av vinterdvalen og kryper fram igjen flere steder i Norge. Det er spesielt kysten som får besøk av det beryktede krypdyret i disse dager.

- Det er nå det er mest aktivitet på dem. Jeg skal begynne å samle flått i begynnelsen av mai, da er det ganske lett å få tak i dem. Etter at de har overvintret er de sultne, da må de finne et nytt måltid. De starter tidlig på året, forklarer Ottesen.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer