- Nå er forholdet mellom oss på et bunnpunkt. Vi kan ikke ha et slikt forhold

USA og Russland enige om gransking av antatt kjemisk angrep i Syria. 

ISKALDT: Forholdet mellom USA og Russland. Her utenriksministerne Rex Tillerson og Sergej Lavrov. Foto: Alexander Nemenov / AFP / NTB Scanpix
ISKALDT: Forholdet mellom USA og Russland. Her utenriksministerne Rex Tillerson og Sergej Lavrov. Foto: Alexander Nemenov / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USAs utenriksminister Rex Tillerson og Russlands utenriksminister Sergej Lavrov holdt i kveld pressekonferanse etter maratonmøter i Moskva. De to har sittet i møter sammen i flere timer, og de to siste timene deltok også Vladimir Putin i samtalene.

- Dette har vært en lang dag. Vi har hatt samtaler med USAs utenriksminister Rex Tillerson. Vi har nå hatt samtaler med Putin, som har vart i over to timer, sa utenriksminister Sergej Lavrov.

- Samtalene har vært nyttige og ærlige, sier han.

- Arvet problemer

Han sier videre at de vil gjøre en innsats for å bli enige om enkelte spørsmål og å få et mindre kjølig forhold.

- Det er enkelte problemer som er blitt arvet som tidsinnstilte bomber fra den tidligere administrasjonen, Obama-administrasjonen, sa Lavrov.

Han sa det er en fordel for hele verden om USA og Moskva samarbeider. Kjernen i konflikten den siste uka har vært antatt bruk av kjemiske våpen i Syria. USA sendte missiler mot en syrisk flybase etter det de er sikre på er et angrep med kjemiske våpen fra president Bashar al-Assad. Over 80 mennesker ble drept i angrepet mot byen Khan Sheikhoun i Idlib-provinsen. Russland, som er Assads viktigste allierte, reagerte med harme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer