HER VAR BARNET: Sønnen (1) til den drepte Camilla Samira Olsen (32) har siden lørdag morgen vært på dette sykehuset i Nowy Targ i Polen. Barnets far er siktet for drapet. FOTO: Keven Erickson
Foto: Keven Erickson
HER VAR BARNET: Sønnen (1) til den drepte Camilla Samira Olsen (32) har siden lørdag morgen vært på dette sykehuset i Nowy Targ i Polen. Barnets far er siktet for drapet. FOTO: Keven Erickson Foto: Keven EricksonVis mer

Nå er gutten (1) gjenforent med mormor

Barnets mormor hadde med lekene hans fra Norge da hun møtte 1-åringen i Polen i dag. Guttens mor ble drept natt til lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Lørdag ble Camilla Samira Olsen (32) funnet knivdrept på Kolbotn. Hennes samboer (36) som er siktet for drapet, ble natt til mandag pågrepet i Rabka i Polen. Parets 1-årige sønn var sammen med ham i bilen da han ble pågrepet.

Nå er barnet blitt gjenforent med mormor, forteller familiens bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen til Dagbladet.

- Barnets mormor hadde tatt med seg 1-åringens leker fra Norge slik at han skulle ha ting han kjente igjen rundt seg, forteller Larsen.

1-åringen har vært på sykehuset Podhalanski Szpital Specjalistycny i byen Nowy Targ siden lørdag morgen. Hvor barnet og mormoren nå befinner seg, vil ikke Larsen oppgi.

- Barnet skal tas hånd om av mormoren og det polske barnevernet inntil han kan fraktes til Norge. Vi vet ikke hvor lang tid dette vil ta, men barnets mormor vil være i Polen helt til hun får med seg barnet hjem, sier Larsen.

Bistandsadvokaten tror ikke det vil by på problemer at barnet har både fransk og norsk statsborgerskap.

- Polske myndigheter har krevd at et familiemedlem skal møte opp og ta med seg barnet, hvilket vi har innfridd, sier bistandsadvokaten.

- Glad for å se ham Om møtet mellom de to familiemedlemmene sier hun:

- Hun var selvsagt veldig glad for å se ham igjen.

Gutten er i god fysisk form og har ingen ytre skader.

- Ingenting tyder på at barnets far ikke har tatt vare på ham under flukten. Men 1-åringen har vært sammen med sin far mens han var i en vanskelig sinnsstemning. Hvilken påvirkning dette vil ha i det lange løp, vet vi ikke, sier Larsen.

Pågrepet natt til mandag Etter at 1-åringens far ble pågrepet klokken 03.10 natt til mandag, måtte barnet tilbringe resten av natten på den lokale politistasjonen hvor betjentene forsøkte å holde ham i godt humør med tåteflaske og rene bleier. Deretter ble han fraktet til sykehuset.

- Ungen ser ut til å ha det helt fint. Vi fant ham i bilen da vi anholdt den franske faren hans, sa en lokal politimann til Dagbladet i går.

Norsk politi har i dag reist til Polen for å hjelpe til med å få gutten raskt hjem til Norge.

Anmoder om utlevering Den norske ambassaden i Polen har i dag sendt et brev til polske myndigheter hvor de anmoder om at barnet må bli overlevert til sin norske familie. Det opplyser Ragnhild Imerslund fra UDs presseavdeling.

Hun kan ikke oppgi hvor barnet er nå, eller om den norske konsulen i Polen var med da mormor skulle møte barnebarnet i Polen.

DREPT: Camilla Samira Olsen (32) ble lørdag formiddag funnet drept i sitt hjem på Kolbotn. Samboeren ble natt til i dag pågrepet i Polen med parets felles sønn i bilen. Foto: Charterparty.se
DREPT: Camilla Samira Olsen (32) ble lørdag formiddag funnet drept i sitt hjem på Kolbotn. Samboeren ble natt til i dag pågrepet i Polen med parets felles sønn i bilen. Foto: Charterparty.se Vis mer