KLEM: Pappa Noam kan endelig omfavne sin sønn etter fem år. Foto: REUTERS/GPO
KLEM: Pappa Noam kan endelig omfavne sin sønn etter fem år. Foto: REUTERS/GPOVis mer

Nå er han hos familien

Den israelske soldaten Gilad Shalit er nå gjenforent med sin familie etter fem år som fange i Gaza.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en militærbase i Israel ble Gilad Shalit i ettermiddag omfavnet av sin mor og sin far.

Det var Israels statsminister Benjamin Netanyahu som selv bragte Shalit til sine foreldre på en militærbase i Isreel. Om gjenforeningen, og øyeblikket da den tidligere fangen kom til Israel, sa Netanyahu dette:

- Jeg omfavnet ham, så eskorterte jeg ham til hans foreldre. Og jeg sa. Nå overleverer jeg ham til dere.

Faren til Shalit sa ifølge Al Jazeera at det var den lykkeligste dagene i hans liv. Gilad Shalits far og mor har drevet en massiv kampanje for å presse regjeringen til å gjøre alt for å sette sønnen fri. I går ble slitet kronet med suksess.

Seinere idag går turen for den gjenforente familien hjem. Hovedpersonen gikk ustøtt da han møtte familien. Trolig fordi fem år i fangenskap har gjort noe med synet hans.

GIV AKT: Gilad Shalit gir honnør til statsminister Benjamin Netanyahu i det han stiger ut av helikopteret ved flybasen Tel Nof og trør israelsk jord igjen for første gang på fem år. Foto: REUTERS/GPO/
GIV AKT: Gilad Shalit gir honnør til statsminister Benjamin Netanyahu i det han stiger ut av helikopteret ved flybasen Tel Nof og trør israelsk jord igjen for første gang på fem år. Foto: REUTERS/GPO/ Vis mer

På israelsk side var det statsminister Benjamin Netanjahus store dag i går. I en kort men følelsesladet uttalelse etter å ta tatt imot Shalit, sa Natanyahu også:

- Idag kom Gilad hjem til familien og til fedrelandet. Det var et beveget øyeblikk.

Men Natanyahu hadde også en advarsel til de 477 palestinske fangene som i går ble sluppet ut av israelske fengsler i fangeutvekslingen med Hamas. Flere av dem har begått terrorhandlinger, og har mye blod på hendene.

- Alle løslatte terrorister som vender tilbake til terrorisme vil være truet (av gjengjeldelse).

Foto: EPA/ISRAELI GOVERNMENT PRESS OFFICE
Foto: EPA/ISRAELI GOVERNMENT PRESS OFFICE Vis mer