...nå er han medlem i Fedrelandspartiet

Arvid Austad nærer fortsatt sterkt hat til Quisling og Hitler. Derfor finner han det urettferdig å bli stemplet som nynazist. Som mange andre motstandsmenn er han skeptisk til norsk innvandringspolitikk - og medlem av Fedrelandspartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Her skjøt jeg Quisling

Under lokalvalget i Oslo i 1995 var Austad 10. kandidat på Fedrelandspartiets liste, og han hevder at han ble forsøkt banket opp av blitzere under et møte på Youngstorget. Austad mener det er urettferdig at en rekke personer som kjempet med livet som innsats for Norges frihet under krigen, skal bli stemplet som nynazister og rasister.

- Etter min mening er det et paradoks at noen av Norges mest dekorerte offiserer, med blant annet den høyeste utmerkelse fra okkupasjonsårene er blitt karakterisert som nynazister. Og det bare fordi de i mange etterkrigsår har vært opptatt av og samlet informasjon om de negative sidene ved norsk flyktning- og asylpolitikk.

Austad føler at han ikke har fått anledning til å gi en tilfredsstillende dokumentasjon på sin nasjonale holdning under og etter krigen:

- Det faktum at jeg var med å henrette landsforrædere i 1945 må være et tilfredsstillende «alibi» for at jeg er en like god nordmann som noen, sier han.

- Hvorfor oppsøker du da et parti som identifiseres så sterkt med høyre-ekstreme og til dels rasistiske synspunkter?

- Jeg ser klare paralleller mellom tyskernes invasjon i 1940 og dagens store innvandring av muslimer. Dagens uønskede folkevandring til Norge er etter min mening den største trusselen mot det norske samfunn noensinne. Fedrelandspartiet er det partiet som klarest har sett denne uheldige utviklingen, sier Austad.