STRAFFEDØMT: Frank Sandberg, blant annet kjent fra halliketterforskningen rundt sex-salget på Skippagurra camping og en rekke bedragerier mot kjærlighetssøkende kvinner, er igjen arrestert. Arkivfoto: MAGNAR A. KJELDSEN
STRAFFEDØMT: Frank Sandberg, blant annet kjent fra halliketterforskningen rundt sex-salget på Skippagurra camping og en rekke bedragerier mot kjærlighetssøkende kvinner, er igjen arrestert. Arkivfoto: MAGNAR A. KJELDSENVis mer

Nå er han tatt igjen

Kvinnebedrageren Frank Sandberg (55) skal ha prøvd å lure fembarnsmor for 200 000 kroner noen måneder etter at han slapp ut av fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du tips om bedragerisaken? Send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): På tirsdag ble den beryktede norske bedrageren Frank Sandberg pågrepet utenfor Norrkøping, etter at en politiet hadde fått hjelp av offeret til å legge en felle for ham. Svensk politi undersøker nå om han de siste månedene har hatt kontakt med flere kvinner for å lure dem for penger, skriver Aftonbladet.

Tilslaget skjedde ei uke etter at det gikk opp et lys for en arbeidsledig fembarnsmor han hadde etablert et forhold til. Hun var i ferd med å flytte sammen med og trodde hun skulle gifte seg med Sandberg, men forsto etterhvert at hennes store kjærlighet ikke var den han utga seg for.

- Da jeg oppdaget sannheten la jeg sjela mi i å sørge for at han ble tatt. Jeg er overbevist om at det er flere kvinner der ute som er rammet av ham men som ennå ikke vet det, sier kvinnen til Aftonbladet.

- Skattejurist Fembarnsmora kom i kontakt med en «44-åring» som kalte seg «Magnus Sandberg»  via et datingnettsted i fjor høst.

 Mannen presenterte seg som skattejurist og eier av et livvaktselskap, og gikk alltid ulastelig kledd i fine dresser. Forholdet skred fram svært fort, men kvinnen ble sjarmert av en mann som sa han aldri hadde hatt lignende kjemi med noen annen.

Sandberg skal ha fått kvinnen til å ta opp et lån på 212 000 kroner og overføre dem til ham, angivelig for å kjøpe hennes eksmanns andel av boligen. Etterhvert prøvde han å få henne til å ta opp ytterligere et lån. Det krevde en arbeidsgiverattest som kvinnen ikke hadde, men ifølge henne skaffet «Magnus» et falskt dokument og bedyret at det ikke var ulovlig.

- Men etter at jeg hadde signert og sendt søknaden til banken, fikk jeg vondt i magen og kjente på meg at dette ikke stemte, forteller det antatte bedrageriofferet, som så fant ut av Sandbergs fortid via søk på nettet.

Millionsvindel Sandberg slapp ut av fengsel på prøve i mars i fjor, etter å ha sonet en dom på fem års fengsel for millionbedrageri mot 16 forskjellige kvinner. Pågripelsen i 2007 skjedde etter at jakten på den svært aktive forføreren ble intensivert gjennom omtale med navn og bilde i tv-programmet «Etterlyst».

Framgangsmåten mot ofrene den gang ligner på anmeldelsen fra fembarnsmora. Med en tilsynelatende velstående fasade med luksusvilla og dyre biler - som i virkeligheten var kjøpt på kreditt, skyhøyt belånt eller ubetalt - tok han kontakt med en lang rekke kvinner.

På utspekulert vis fikk han dem til å overføre penger til ham mens han overøste dem med komplimenter og framtidsplaner.

- Jeg tenkte at det gikk litt fort fram, men jeg var jo så lykkelig, sa ett av de 16 ofrene til Dagbladet i 2008.

Til henne hadde Sandberg fortalt at de skulle gifte seg i Spania, der han angivelig hadde et stort hus. Etterhvert dukket det opp påståtte problemer som gjorde at han måtte «låne» penger av kvinnen, som lånte av venner, solgte arvegods, bilen og til og med sine to kjære hunder.

- Trolig flere kvinner Også i den nye saken i Sverige tror politiet det kan være flere ofre.

Ifølge lokalavisa Hallands Nyheter skal Sandberg så seint som i november ha vært under etterforskning for bedragerier også i Gøteborg.

- Han er pågrepet for bedragerier mot én person, men det er ikke umulig at flere er rammet. Vi har visse indikasjoner på at han har hatt kontakt med flere kvinner, sier Ingemar Welander ved påtalemyndigheten i Norrkøping til Aftonbladet.