Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå er høyblokka døgnåpen

Sperringene fjernet etter tre og et halvt år.

 ÅPENT:  Akersgata 42 - bedre kjent som høyblokka i regjeringskvartalet - ble åpnet igjen fredag, for gjennomgang. FOTO: ØYSTEIN ANDERSEN/DAGBLADET.
ÅPENT: Akersgata 42 - bedre kjent som høyblokka i regjeringskvartalet - ble åpnet igjen fredag, for gjennomgang. FOTO: ØYSTEIN ANDERSEN/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I snart tre og et halvt år har det vært helstengt og bevoktet rundt regjeringskvartalet, der statsministeren hadde sin foreløpig siste kontordag på toppen av høyblokka 22. juli 2011.

Fredag morgen fikk publikum plutselig tilgang til høyblokka igjen. Og ikke bare tilgang, men full gjennomgang 24 timer i døgnet.

- Det ligger jo noe symbolikk i den gjenopprettede åpenheten. Men mest av alt blir det en praktisk ferdselsåre for fotgjengere og syklister som skal på «tvers» mellom Youngstorget og Akersgata, sier kommunikasjonsrådgiver Pål Weiby i Statsbygg til Dagbladet.

Han peker på at den nye åpningen tvers gjennom det som var den gamle resepsjonen, ligner på høyblokka slik den sto ferdig i 1958. Fram til slutten av 1960-tallet var det åpning til å kjøre bil tvers gjennom, ifølge Weiby.

Og åpent for gjennomgang skal det etter planen være til nye byggearbeider gjør det uforsvarlig å ferdes der - en gang mellom 2016 og 2020.

Her kan du se Statsbyggs egen presentasjon av planene for nye regjeringskvartalet - så langt de er kommet.

Høyblokka med Picasso-kunst på ytterveggen skal settes i stand igjen, mens de de fleste av kontorbygningene rundt skal rives.

Akersgata fortsatt stengt
Riving er i gang både med restene av S-blokka og Y-blokka.

Derfor ble den ene kjørebanen under Y-blokka - forbi hovedbrannstasjonen - stengt tidligere i november.

- Etter de føreløpige planene skal det gjenåpnes en smal gjennomgang der kommende februar, men jeg har ikke oversikt om det vil bringe buss og biltrafikk tilbake til normalen, sier kommunikasjonsrådgiver Pål Weiby.

Det er ingen planer om å gjenåpne Akersgata for biltrafikk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling