Nå er høyblokka døgnåpen

Sperringene fjernet etter tre og et halvt år.

ÅPENT:  Akersgata 42 - bedre kjent som høyblokka i regjeringskvartalet - ble åpnet igjen fredag, for gjennomgang. FOTO: ØYSTEIN ANDERSEN/DAGBLADET.
ÅPENT: Akersgata 42 - bedre kjent som høyblokka i regjeringskvartalet - ble åpnet igjen fredag, for gjennomgang. FOTO: ØYSTEIN ANDERSEN/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I snart tre og et halvt år har det vært helstengt og bevoktet rundt regjeringskvartalet, der statsministeren hadde sin foreløpig siste kontordag på toppen av høyblokka 22. juli 2011.

Fredag morgen fikk publikum plutselig tilgang til høyblokka igjen. Og ikke bare tilgang, men full gjennomgang 24 timer i døgnet.

- Det ligger jo noe symbolikk i den gjenopprettede åpenheten. Men mest av alt blir det en praktisk ferdselsåre for fotgjengere og syklister som skal på «tvers» mellom Youngstorget og Akersgata, sier kommunikasjonsrådgiver Pål Weiby i Statsbygg til Dagbladet.

Han peker på at den nye åpningen tvers gjennom det som var den gamle resepsjonen, ligner på høyblokka slik den sto ferdig i 1958. Fram til slutten av 1960-tallet var det åpning til å kjøre bil tvers gjennom, ifølge Weiby.

Og åpent for gjennomgang skal det etter planen være til nye byggearbeider gjør det uforsvarlig å ferdes der - en gang mellom 2016 og 2020.

Her kan du se Statsbyggs egen presentasjon av planene for nye regjeringskvartalet - så langt de er kommet.

Høyblokka med Picasso-kunst på ytterveggen skal settes i stand igjen, mens de de fleste av kontorbygningene rundt skal rives.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer