DØD: Marie Dedieu ble bare 66 år gammel. Kvinnen hadde vært syk i lang tid, og skal ha blitt nektet medisinen sin av hennes fangevoktere. Foto: Reuters/Handout/Files
DØD: Marie Dedieu ble bare 66 år gammel. Kvinnen hadde vært syk i lang tid, og skal ha blitt nektet medisinen sin av hennes fangevoktere. Foto: Reuters/Handout/FilesVis mer

Nå er hun død

Marie Dedieu ble nektet medisin av piratene som kidnappet henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den franske kvinnen som ble kidnappet fra et feriested Lamu, langs kysten av Kenya, tidligere denne måneden er død, det melder BBC.

Dedieu brukte rullestol, og tok medisin mot kreft og hjertesykdommer. Hun hadde levd i Kenya siden 90-tallet.

Hun ble kidnappet fra strandhuset sitt på den lille øya Manda som befinner seg i øygruppa Lamu i Kenya den 1. oktober.

Det så ut til at Somaliske pirater hadde blitt frekkere en noen gang, da myndighetene bekreftet at hun ble tatt til Somalia via sjøveien.

Ble 66 år gammel
Marie Dedieu var 66 år gammel, og dødsfallet ble gjort kjent til diplomatene som skal ha forhandlet om hennes løslatelse, ifølge franske myndigheter.

Omstendighetene og tidspunktet for når hun døde er enda ikke kjent. Men hennes dårlige helse, og at hun ble nektet medisiner har gjort muligheten for at Dedieu skulle dø ganske sannsynlig.

Ikke overrasket
Nyheten kom ikke som noen stor overraskelse for menneskene i Lamu som kjente Marie Dedieu. Hun hadde tilbrakt vinterne i Afrika i flere år som følge av dårlig helse.

Hun skal ha hatt både kreft og en hjertelidelse. Derfor var behovet for daglige medisiner en nødvendighet.

Om det stemmer at hun ble nektet medisiner, slik det franske Utenriksdepartementet påstår, kan Dedieus dødsfall sees på som drap.

Uklare motiver
Det er enda ukjent hva motivene bak kidnappingen var, men om motivet var å løslate Dedieu for penger sees det på som et rart valg å velge en kvinne som var gammel og syk.

I det lovløse Somalia blir pirater, banditter og den politiske gruperingen al-Shabaab sett på som mulige gjerningsmenn.

En av fire
Dedieum er en av fire fra vesten som har blitt kidnappet fra Kenya den siste tiden.

I september ble briten David Tebbutt drept, og kona Judith ble kidnappet fra luksusleiligheten sin Kiwayu, langs den Kenyanske kysten.

Tidligere denne måneden ble to kvinnelige spanjoler kidnappet fra Dadaab flyktningleir langs grensa til Kenya og Somalia.