Nå er iranske skip på vei til Gaza

100 000 meldte seg frivillig til å være med.

SAMMENSTØT: Det var kraftige sammenstøt mellom israelske militære og aktivister under bordingen for to uker siden. Ni aktivister ble drept under den israelske aksjonen. Nå er et iransk skip på vei til Gaza. Foto: Reuters
SAMMENSTØT: Det var kraftige sammenstøt mellom israelske militære og aktivister under bordingen for to uker siden. Ni aktivister ble drept under den israelske aksjonen. Nå er et iransk skip på vei til Gaza. Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Et iransk skip er på vei til Gaza for å bryte den israelske og egytiske sjøblokaden, melder iransk statsradio, ifølge Reuters.

Radiomeldingen sa at den første hjelpesendingen forlot Iran i går og ett skip til skal dra i løpet av uka. Skipene er lastet med mat, byggematerialer og leker.

- Vi vil ikke gi oss før blokaden av Gaza er over, heter det i uttalelsen.

100 000 iranere skal visstnok ha meldt seg frivillig til å bli med på båtene, ifølge radiomeldingen.

Høyt spenningsnivå Israel anklager Iran for å støtte Hamas, som styrer Gaza, med våpen, og en konfrontasjon mellom israelsk militære og en iransk hjelpesending kan ytterligere skjerpe spenningen mellom de to landene. Israel er heller ikke i tvil om at Irans atomprogram har til hensikt å lage atomvåpen, noe Iran nekter for.

Iran anerkjenner ikke Israel og omtaler landet kun som zionist-regimet.

For to uker siden bordet israelske militære flere skip på vei til Gaza med hjelpesendinger. På det største skipet endte det i et blodbad med ni drepte. Israel satte i dag ned en granskningskommisjon for å undersøke hva som skjedde under bordingen, mens de fleste land, inkludert Norge, ønsket en uavhengig granskning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer