- Nå er jeg drittlei byrådet!

Trond Jensrud (Ap) krever full opprydding og vil ha et eget kontrollorgan for å unngå dumping av lønninger i Oslo kommune.

HAR FÅTT NOK: Trond Jensrud (Ap), nestleder i bystyrets finanskomité, krever nå at byrådet rydder opp i det han betegner som lønnsdumping, og at Oslo kommune iverksetter strengere kontroll av underleverandører. Foto: Dagbladet/arkiv
HAR FÅTT NOK: Trond Jensrud (Ap), nestleder i bystyrets finanskomité, krever nå at byrådet rydder opp i det han betegner som lønnsdumping, og at Oslo kommune iverksetter strengere kontroll av underleverandører. Foto: Dagbladet/arkiv Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en serie avsløringer i Dagbladet, er det dokumentert at Adecco-vikarer jobber for under tariff for - blant andre - Oslo kommune. Nå har nestlederen i bystyrets finanskomité i hovedstaden fått nok.

- Jeg må rett og slett si jeg begynner å bli drittlei byrådet, som gang på gang sier «nå skal vi rydde opp», uten at det skjer noen verdens ting. I går hadde vi et nytt møte i finanskomiteen hvor dette var tema, og nok en gang fikk vi høre det samme. Dagen etter kan vi lese om nye avsløringer om lønnsdumping. Helt uholdbart, sier Trond Jensrud (Ap) til Dagbladet.

- Strengere kontroll Han mener det ikke er mangel på vedtak i bystyret som er problemet, men mangel på tydelig krav fra kommuneledelsen overfor underleverandører av tjenester - og ikke minst - en langt tettere og tøffere oppfølging av de avtaler som inngås.

- Jeg tror kommunen trenger nye redskaper for å håndtere dette. Kanskje er det nødvendig å lage et kontrollorgan á la det som brukes for å kontrollere sjenking av alkohol på utestedene, sier Jensrud.

Han mener det er påkrevet med jevnlige stikkprøver som går helt ned på lønnslippnivå, og sier kommunen må gjøre det klart overfor underleverandører at de vil bli møtt med strenge sanksjoner dersom det begås overtramp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.