Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nå er jeg drittlei!

En tydelig irritert Vanessa Quintavalle gikk fysisk til verks mot fotografer inne på leiren til romfolket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rakettangrep, brannstiftelse, verbale angrep, drapstrusler og hatsk stemning.

Årvoll i bydel Bjerke nord i Oslo har fått mye oppmerksomhet etter at en gruppe romfolk fra Romania og Bulgaria slo leir på ei omstridt steinbruddtomt, eid av grunneier Vanessa Quintavalle.

- Drittlei! Quintavalle har fått mye motbør både fra naboene og offentligheten, og i dag rant begeret over da pressen var besøk inne i romleiren.

- Nå er jeg drittlei! sa hun mens hun gikk til fysisk til verks mot fotografer fra NTB Scanpix og NRK.

NTB Scanpix-fotografen selv, Martin Habbestad, forteller til Dagbladet at det hele kom svært uventet.

KOKTE OVER: Det kokte over for  Vanessa Quintavalle da fotografene begynte å stille spørsmål til de som bor i leiren. Her tar forsøker hun å dra NRKs fotograf ut.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
KOKTE OVER: Det kokte over for Vanessa Quintavalle da fotografene begynte å stille spørsmål til de som bor i leiren. Her tar forsøker hun å dra NRKs fotograf ut. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

- Vi ble invitert inn og fikk ingen føringer på hva vi kunne filme og ikke, så fikk vi etterhvert beskjed om å filme maten som sto på et bord. Vi filmet helt vanlig først, og så kom plutselig Venessa bort og slo bort kameraet og dyttet bort NRK-fotografen, sier han.

NRK-fotografen skal ha fått kloremerker fra Quintavalles røffe behandling.

Enkelte av romfolkene skal også ha kastet stein etter pressefolkene.

«Feiging!» Blant motstanden Quintavalle har opplevd i forbindelse med leiren kom bydelsoverlegen i går med pålegg om stenging av leiren fordi boforholdene på tomta ble ansett som helsefarlige - på grunn av blant annet manglende sanitærfasiliteter og fare for steinras.

I dag ble det besluttet, etter at Quintavalle hadde gjort utbedringer, at det ikke var noen grunn til å rydde området umiddelbart fordi det ikke lenger er akutt helsefare på stedet.

Quintavalle har flere ganger blitt møtt av hissige tilrop som «Feiging!» fra skuelystne. Flere av naboene er heller ikke spesielt blide på henne.

Det har ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra Quintavalle i kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media