MOBIL IGJEN: Finansmann, kjendis og investor Idar Vollvik satser på nytt med mobilselskapet Ludo og Ludo Mobil. 
Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
MOBIL IGJEN: Finansmann, kjendis og investor Idar Vollvik satser på nytt med mobilselskapet Ludo og Ludo Mobil. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / DagbladetVis mer

- Nå er jeg god for milliarder

Denne uka vil Idar Vollvik offentliggjøre en avtale som mer enn dobler antall abonnenter i Ludo. Han tjener penger raskere enn noen gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Han vil ikke røpe hvilket selskap han skal kjøpe kundemassen fra, men det skal være et stort norsk telekom-selskap.

- Kjøpet vil mer enn doble abonnementstallet vårt, som nå teller 70 000, sier han.

Vollvik forteller at papirverdiene hans har steget til nesten like mye som han tapte på aksjespekulasjon, og bekrefter at han tapte omlag 2,4 milliarder kroner.

Etter fire år i Marbella, flyttet han hjem til Fanahammeren i Bergen før helga. Han har beholdt huset i Spania og vil pendle dit for å drive Ludo-virksomheten der.

- Mitt hjertebarn - Ludorådet er mitt hjertebarn. Jeg har jobbet mot studentmarkedet i mange år.  Det er ungdommen som er de beste gründerne. Nå skal vi også starte et seniorråd med 25 pensjonister som har erfaring som toppledere i norsk næringsliv. De skal avlaste meg som mentor for studentene.

Han er stolt av hva han har gjort etter at han bestemte seg for å starte opp igjen for halvannet år siden.

- Den største tabben jeg har gjort i livet var å pensjonere meg i en alder av 38 år. Da parkerte jeg hjernen. Jeg opplevde riktig nok lykke ved å kjøpe en Königsegg, en stor yacht og hus til 100 millioner kroner, og lykke da jeg kunne bruke tid sammen med min kone Anita og de fire barna. Men, jeg må ha daglige utfordringer.

Vollvik ble begjært personlig konkurs, men med hjelp av gode venner er han nå tilbake for fullt.

- Vi måtte tømme sparekontiene til barna. Jeg startet egentlig Ludo med minus 250 millioner kroner. Nå har jeg betalt tilbake 200 millioner kroner av gjelden, og i løpet av en måned skal jeg være gjeldfri igjen.

Han eier i dag rundt 60 prosent av aksjene i alle de 10 Ludoselskapene han har startet opp.

- Overskudd - Hvis vi regner fra 1. august i år og et år framover vil vi skape et overskudd på mer enn 100 millioner kroner årlig av en omsetning på mer enn en milliard kroner. Det er tre ganger så mye som vi klarte i Chess, og mye mer enn jeg drømte om.  Vi satser foreløpig på Norge, Sverige, Spania og Thailand som hovedland, men Ludo skal bli et multi-internasjonalt merkenavn.

 Han påstår at det ikke er pengene som driver ham nå.

- Målet mitt er hver dag. Som Eggen sier: "Veien er målet." Jeg ser at det er lettere å bygge hus nummer to. Nedturen min har gjort meg fandenivoldsk. Det skapte en energi som  er ti ganger større enn i Chess-tida.

Satser på idrettsutøvere Alpinesset Finn Christian Jagge, eller Finken som han er best kjent som, er blitt et nyttig bekjentskap for Vollvik. Det oppstod etter en nattlig handbak med direktøren for Sony Ericsson.

- Klokka tre om natta vant jeg i handbak, og ble utfordret i alpint. Jeg har aldri vært god på ski, men tok utfordringen. Finken ble redningen. Jeg hyret han inn som instruktør, betalt av Sony Ericsson. Finken imponerte meg enormt. Han ble kjent med Ludo. En dag kom han og sa at vi måtte jobbe sammen. Jeg ble superglad, og nå er han direktør for Ludo-rådene i alle land.

Idar Vollvik har merkevarebeskyttet Ludo i 160 land.

Homo ludens og Bør Børson - Vi har agentur for mange kjente merkenavn, og selger 12 000 vareartikler. Vi selger klær, vesker, hvitevarer, telefoner, PC'er og mye, mye annet. Det blir penger av slikt.

Idar Vollvik har noen forbilder. En av dem er filosofen Arne Næss, som snakket om homo ludens, det lekende menneske.

- Av lek får vi bedre livskvalitet, og da skaper vi bedre. Jeg har aldri vært akademisk, men Arne Næss var en person som imponerte meg enormt.

Et annet forbilde er Rolf Wesenlund.

- Ingen kunne ha klart å spille rollefiguren til Bør Børson bedre enn Wesenlund. Jeg har sett filmen om Olderdalens store sønn mange hundre ganger, og viser den ofte i hjemme-kinoen min i Marbella. Ut av positiv energi klarte han Bør å starte et handelssted. Han vant og tapte, akkurat som jeg, men han mistet ikke pågangsmotet, sier Idar Vollvik.