Nå er Marte (24) på vei til flyplassen

Reiser fra Dubai i natt.

PÅ VEI TIL FLYPLASSEN: Her forlater Marte Sjømannskirken i Duabi. Foto: Leif Stang/Dagbladet
PÅ VEI TIL FLYPLASSEN: Her forlater Marte Sjømannskirken i Duabi. Foto: Leif Stang/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DUBAI/OSLO (Dagbladet): Marte Deborah Dalelv (24) har nå fått billetter ut av Dubai i natt.

Marerittet som startet under en jobbreise for fire månder siden er endelig snart over. Klokka 17.30 kjørte hun ut fra Sjømannskirken med to kofferter i bagasjen.

- Betyr frihet Hun har pakket ferdig i leiligheten hun har fått disponere av Sjømannskirken, og tatt farvel med de som jobber der. Flyet forlater Dubai i natt, men hun har ikke lyst til å røpe nøyaktig når hun kommer til Oslo.

- Jeg gleder meg enormt til å komme hjem til Tønsberg. Denne billetten betyr også frihet for meg. Snart skal jeg flytte til Oslo for å gå på Westerdals hvor jeg skal lære mer om design, utfoming av butikker, motekjeder og mye annet, sier Dalelv til Dagbladet.

Dalelv ble i begynnelsen av juli dømt til 16 måneders fengsel for utenomekteskapelig sex, ulovlig drikking av alkohol og for falsk forklaring, etter å ha anmeldt en voldtekt i Dubai. Men etter et møte med statsadvokaten - etter omfattende diplomatisk press og stort fokus i internasjonale medier - ble det kjent at emiren av Dubai har benådet henne.

Grillet på ny Før hun kunne bestille billetter ut av Dubai måtte hun innom myndighetene i Dubai for å få de nødvendige papirene som gir henne rett til å forlate De forente arabiske emirater.  Der ble hun møtt av det hun beskriver som å komme inn i et krevende politiavhør.

- Der møtte jeg noen som har lest de lokale avisene her. De har en helt annen vinkling på min sak enn norske og internasjonale medier. Jeg ble spurt om hvorfor jeg gikk med denne mannen til hans rom, og hvorfor jeg i det hele tatt hadde anklaget ham for voldtekt. Det var som å være tilbake i et politiavhør, forteller Marte Deborah Dalelv til Dagbladet. 

Hun måtte ha et par timer for å summe seg og få igjen krefter etter møtet hos justismyndighetene.

PAKKET SAKENE: Her pakker Marte Dalelv sakene sine før hjemreise til Norge. Foto: Leif Stang/Dagbladet
PAKKET SAKENE: Her pakker Marte Dalelv sakene sine før hjemreise til Norge. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer