Nå er MDG større enn Ap i Oslo

For første gang får MDG over 20 prosent i Oslo, og partiet er større enn Arbeiderpartiet på Nettavisens og Amedias måling fem dager før valget.

STØRRE ENN AP: Miljøpartiet og Lan Marie Berg er nå større enn Ap i Oslo, ifølge Nettavisen og Amedias måling før valget. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
STØRRE ENN AP: Miljøpartiet og Lan Marie Berg er nå større enn Ap i Oslo, ifølge Nettavisen og Amedias måling før valget. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I målingen, som er gjennomført av Sentio Research, får MDG en oppslutning på hele 20,3 prosent. Det er 12,2 prosentpoeng høyere enn valgresultatet for fire år siden.

- Det er utrolige tall, men vi tar ingenting for gitt, sier miljø- og samferdselsbyråd i Oslo, Lan Marie Berg (MDG), til Nettavisen.

Arbeiderpartiet får en oppslutning på rekordlave 17,9 prosent i målingen. Det er 14,1 prosentpoeng lavere enn ved kommunevalget i 2015.

Dersom målingen var valgresultatet, ville MDG fått 12 mandater i bystyret, Arbeiderpartiet 11 og SV fem – totalt 28 av 59 bystyrerepresentanter. I tillegg ville Rødt ville fått fem mandater.

FNB får 4,2 prosent

Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) får 4,2 prosent, noe som gir to bystyreplasser.

På onsdagens Oslo-måling fra TV 2 får Frp bare 4,3 prosent.

- Vi har et par dager til å overbevise velgerne om å stemme på Fremskrittspartiet. Vi er det eneste partiet i bystyret som kjemper mot en kraftig reduksjon av bompenger og ønsker valgfrihet, sier Frps førstekandidat i Oslo, Aina Stenersen, til TV 2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer