Nå er mennesket tatt igjen av gullfisken i konsentrasjonsevne

- Brukere av sosiale medier spesielt utsatt, ifølge ny studie.

GULLFISKHJERNE?: Gullfisken er liten, men den gjennomsnittlige gullfisken evner å konsentrere seg om én ting lenger enn det gjennomsnittlige 2015-mennesket. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
GULLFISKHJERNE?: Gullfisken er liten, men den gjennomsnittlige gullfisken evner å konsentrere seg om én ting lenger enn det gjennomsnittlige 2015-mennesket. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er ingen tvil om at den digitale tidsalder gjør noe med hjernen og adferdsmønsteret vårt.

Ifølge statistikk fra Medienorge, var 81 prosent av oss i 2014 i besittelse av en smarttelefon som kan kobles til internett. Nyvinninger som smartklokker og smartbriller er noe som skal forene menneske og maskin enda et hakk.

Men hva gjør egentlig denne konstante tilgangen til sosiale medier, nyhetsoppdateringer og flere skjermer med hjernen vår?

Det ville IT-giganten Microsoft finne ut av, og funnene i studien deres er er noe å sperre opp øya for.

Kvinner ikke bedre til å multitaske Undersøkelsen, som er utført av Micosoft Consumer Insight Canada, tar sikte på å forklare hva denne tilgangen til teknologi gjør med hjernen vår. Studien er spesielt mynta på Microsofts markedsførere og hvordan de kan nå ut til publikum.

Microsoft spurte ut 2000 kanadiere i en spørreundersøkelse.

112 mennesker gikk deretter gjennom nevrologiske undersøkelser, der forskningslederne blant annet registrerte hjerneaktivitet samtidig som deltakernes oppførsel ble filmet. Deltakerne ble satt til å bruke forskjellige mediumer og løse oppgaver på ulike dataenheter i forskjellige miljøer under eksperimentet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.