Nå er norske Cannonball Run avlyst

- Akkurat nå kjører vi i 90 kilometer i timen, sier deltaker.

SENKER FARTEN: Dette er en av bilene i norske Cannonball Run.   FOTO: Deltakerfoto.
SENKER FARTEN: Dette er en av bilene i norske Cannonball Run. FOTO: Deltakerfoto.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Planen var å kjøre raskest fra Revetal til Hammerfest med en premiepott på 100.000 kroner til vinneren.

I Rana avlyste arrangørene kappløpet, melder Rana Blad.

Tidligere i dag hadde ungdommene parkert bilene og stoppet opp i Nordland.

- Vi valgte å stoppe løpet. Akkurat nå kjører vi i kortesje retning nordover på E6. På GPSen står det at vi har 65 mil igjen til Nordkapp. Vi er usikre på omvi kjører hele veien i dag. i Så fall vil vi være fremme klokka 01.00 i natt, sier en av deltakerne til Dagbladet.

- Og hva viser speedometret?

- Vi holder fartsgrensene heretter. Akkurat nå kjører vi i en 90 sone, og da ligger vi i 90 kilometer i timen.

Førerkortbeslag Politiet har hele tiden vært på vakt etter råkjørerne og da de var på vei til Trondheim var politiet på plass for å måle hastigheten på deltakerne.

Dette resulterte i en avskiltet bil, forenklete forelegg og ett førerkortbeslag.

Uansett så kjørte gjengen videre mot målet og lenge var det hemmelig hvor de oppholdt seg.

Avlyser løpet Utenfor Meyergården hotell i Mo i Rana sto bilene tidligere i dag linet opp. Ifølge Rana Blads reporter var det ikke akkurat de feteste bilene han hadde sett.  Volvo 740, Mazda 626 og gamle Mercedeser var det guttegjengen brukte i kappløpet.

Men nå er det over. Tidligere i dag sa en av arrangørene følgende.

— Jeg kan gi en kort og anonym kommentar. Vi avlyser løpet her og nå og beklager at enkelte av oss har brutt fartsgrensen med de følgende det har fått. Vi tilbakebetaler startavgiften til alle deltakerne og det blir derfor ingen premiepott for å komme raskest til Hammerfest. Vi er en guttegjeng som gjorde dette for å ha det gøy, men vi skal nå kjøre rolig resten av vegen. Vi gleder oss til å se Nord-Norge, sa han.
Følger med Operasjonsleder ved Helgeland politidistrikt, Roger Andersen, sier at politiet er fornøyde med at kappløpet avlyses.

— Flere av deltakerne kom til politivakta i dag tidlig og informerte om at de ville stoppe kappløpet. Det er positivt at de nå gir seg og vi ønsker dem god tur videre mot Hammerfest. Så lenge de overholder lover og regler så har de jo lov til å kjøre. Når det er sagt så skal de vite at vi har folk på veien som følger med hvis de plutselig bestemmer seg for å gasse på igjen, sier operasjonsleder ved Helgeland politidistrikt, Roger Andersen, til db.no.