Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå er Obama på vei til Norge

Lettet fra Washington like før klokka 01.30

PÅ VEI TIL NORGE: Obama og hans følge har nå lettet og satt kursen mot Gardermoen. Han er ventet å lande omkring 08.45. Foto: AFP/Scanpix
PÅ VEI TIL NORGE: Obama og hans følge har nå lettet og satt kursen mot Gardermoen. Han er ventet å lande omkring 08.45. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Air Force One tok av like før 01.30 i natt norsk tid, og det amerikanske presidentparet var da på vei til Oslo. Obama er ventet å lande på Gardermoen rundt 08.45, før et tettpakket program venter ham i hovedstaden.

Flere helikoptre står linet opp på Gardermoen, men ifølge Romerikes Blad er det slett ikke sikkert de kan lette. Hvis været holder seg slik det nå er på Romerike, vil presidenten trolig kjøre bil i stedet, ifølge avisa.

— Slik det ser ut nå, er det store sjanser for at det er tåke når han lander ved 09-tida. Det er fare for at de må kjøre bil, sier vakthavende meteorolog Bjart Eriksen ved Meteorologisk Institutt.

E6 vil trolig sperres i sørgående retning hvis Obama må kjøre bil til Oslo.

Politiførstebetjent Alf Frid ved Politiets Trafikksentral sier til Romerikes Blad at han tror E6 vil bli stengt fra rundt 08.45 dersom presidenten lander til planlagt tid.

NRK melder at presidenten ville bruke flyturen til å skrive ferdig talen han skal holde i Oslo.

Det er svært strenge regler rundt hvem som får gi intervjuer på vegne av Det hvite hus, men da NRK spurte en av de ansatte, Brad, om presidentens tale er ferdig skrevet, svarte han bare:

— Nei, den gjøres ferdig på flyet på vei over hit.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media