Ny måling:

Nå er også Vedum i krise

Senterpartiet får et stort fall i Dagbladets nye måling. Arbeiderpartiet bremser krisetrenden.

NÆR SPERREGRENSA: - Det er for lavt, sier Senterparti-leder og finansminister Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
NÆR SPERREGRENSA: - Det er for lavt, sier Senterparti-leder og finansminister Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statsminister Jonas Gahr Støre har den siste tida måttet svare for historiske bunnmålinger nede på 15-16-tallet. Nå måles Arbeiderpartiet til 19,8 prosent.

Det viser Ipsos' partibarometer for november utført for Dagbladet.

Ap holder på flere av velgerne som stemte på dem ved valget i fjor, enn i andre målinger. Oppslutningen om Støres parti er likevel lav sammenliknet med både valgresultatet og tida da de fløy oppe på 40-prosenttallet.

- Får tilbake tilliten

Arbeiderpartiet selv mener målingen er motiverende i lys av de mange krisemålingene, men det er likevel ikke et nivå de trives på. De tror folk ser Høyres svakheter og derfor velger Ap.

- I tillegg håper jeg at det er et signal om at folk gradvis får tilbake tilliten til Ap, som de har mistet i det siste, sier partisekretær i Ap Kjersti Stenseng til Dagbladet.

- Kan 19,8 skyldes en Trond Giske-effekt?

- Jeg tror at folk først og fremst er opptatt av politikk, ikke persondiskusjoner. Det er klart at alle nye partimedlemmer og alt fokus på politiske løsninger for folk bidrar til å løfte oss på målinger, sier Stenseng.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.