Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå er Playstation snart online igjen

Sony er i ferd med å åpne PSN igjen, etter å ha blitt angrepet i april.

 SNART OPPE IGJEN:  Snart kan du finne fram Playstation-kontrollen og slenge deg ut i onlinespill igjen. Foto: REUTERS/Thomas Peter
SNART OPPE IGJEN: Snart kan du finne fram Playstation-kontrollen og slenge deg ut i onlinespill igjen. Foto: REUTERS/Thomas Peter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det skapte store overskrifter da det i april ble kjent at Playstation Network, onlinetjenesten til den populære spillkonsollen Playstation, var nede. Samtidig ble det kjent at personlige opplysninger om opp til 100 millioner personer var på avveie, og Sony sto overfor en markant utfordring.

Siden har det tatt tid. Lengre tid enn de fleste hadde sett for seg. Det har ført til enorme økonomiske tap for Sony, og ikke minst har selskapets rykte fått seg en kraftig støkk.

Spill, video og musikk For de mange millioner Playstation-eiere rundt om i verden, har det også vært lange dager uten tilgang til onlinedelen av spillkonsollen. En hel måned uten onlinedelen av Fifa, NHL eller Call of Duty er sårt for mange.

Men nå skal Sony så vidt begynne å åpne opp igjen.

Det skjer først og fremst i USA og Europa, skriver det japanske nyhetsbyrået Kyodo.

I første omgang blir det mulig igjen å spille onlinespill på PS3 og Playstation Portable, samt at video- og musikktjenestene igjen vil være oppe å gå. Selskapet håper å kunne åpne hele tjenesten igjen i Asia i løpet av denne måneden.

Får et plaster på såret - Vi jobber hardt på alle nivåer for å møte bekymringene denne hendelsen har skapt. For oss er forbrukersikkerheten en forpliktelse hele selskapet står overfor på heltid, sier visepresident Kazuo Hirai.

Ifølge det australske mediet iTech er det imidlertid i Australia man først vil prøve å åpne tjenestene igjen. Også land i USA, Europa og Midtøsten er med i første omgang.

For å være på nett igjen, må du selv laste ned en oppdateringspakke som blir gjort tilgjengelig. Du må også lage et nytt passord.

Trolig får du et lite plaster på såret også. Ifølge iTech kommer selskapet til å gi sine kunder en «velkommen tilbake-gave». Det er ikke kjent hva slags gave dette blir.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media