I TRØBBEL - IGJEN: Bedrageridømte Stein Bagger, med røtter i Norge, er siktet av dansk politi i en ny sak. Her er han utenfor rettslokalene i Lyngby, hvor han i 2009 ble dømt til sju års fengsel for bedrageri. Foto: Liselotte Sabroe / SCANPIX
I TRØBBEL - IGJEN: Bedrageridømte Stein Bagger, med røtter i Norge, er siktet av dansk politi i en ny sak. Her er han utenfor rettslokalene i Lyngby, hvor han i 2009 ble dømt til sju års fengsel for bedrageri. Foto: Liselotte Sabroe / SCANPIXVis mer

Nå er politiet på sporet etter superbedragerens skjulte formue

Fant millioner etter Stein Baggers skjebnesvangre tabbe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bedrageridommen fra 2009 mot norskfødte Stein Bagger lød på sju år, og gir ham et uttrykkelig forbud mot å lede selskaper.
Men Bagger greide ikke holde seg.

Nå er han siktet for å ha vært den reelle daglige leder i et nytt firma, under dekknavnet Steen Bech. Samtidig intensiveres jakten på penger han mistenkes for å ha gjemt unna i IT Factory-skandalen i 2008.

Ekstravagant Den tidligere bodybuilderen Stein Bagger hadde i sin tid stor suksess som direktør i danske IT Factory. I hvert fall tilsynelatende.

I 2008 endte det hele i skandale, med en spektakulær flukt fra Dubai og 200 millioner forsvunne kroner. Svindelen skjedde ved hjelp av falske leasingkontrakter.

Fram til skandalen sprakk, hadde Bagger og hans venner levd et ekstravagant liv med egen yacht til åtte millioner danske kroner, dyre ferier og luksushoteller.

Da er det kanskje forståelig at han også etter fengslingen drømte om å komme tilbake til forretningslivet.

Ny etterforskning Nå i høst var Bagger i ferd med å avslutte business-studier ved Copenhagen Business School som han tok mens han sonet fengselsstraffen.

Han hadde skaffet seg tillatelse fra Kriminalomsorgen til å være praktikant hos selskapet Dansk-Selfstorage.dk.
Dette viste seg å være en tabbe.

I september i år førte det til sterk oppmerksomhet fra både presse og politi.

Offisielt ble Dansk-Selfstorage.dk ledet av Baggers gamle bekjente Rene Andersen. Interne eposter viser derimot ifølge Ekstrabladet at Stein Bagger i virkeligheten var den som hadde ansvaret for forretningsutvikling og økonomi.

Jersey-konto - Det foreligger en siktelse mot Stein Bagger, og vi har også tatt en rekke etterforskningsmessige skritt, sier statsadvokat Jens Madsen til Ekstrabladet.

Nå er en konto med en million kroner sperret på øya Jersey i Den engelske kanal. Pengene stammet ifølge nyhetsbyrået Ritzau fra Baggers partner og med-dømte fra IT Factory-skandalen, Michael Ljungman.

Det pågår nå også en prosess for å få hentet hjem 2,3 millioner fra Hong Kong.

Kjørte Mercedes Bobestyreren mistenker at 3,2 millioner danske kroner utlånt fra skatteparadis-selskapet Niva Trading Ltd stammer fra de 200 millioner kronene som forsvant i skandaleselskapet IT Factory.

- Det spørsmålet jeg og alle andre som kikker på historien sitter tilbake med, er selvfølgelig om dette er en eller annen måte å føre tilbake noe av de skjulte midlene i utlandet, sa advokat og bobestyrer for IT Factory, Boris Frederiksen, til avisa Børsen i september.

Dette avviste Bagger overfor Børsen, som skrev at han ankom Dansk-Selfstorage.dk i en stor Mercedes og med et stort ur på armen.

Avslørt Det var i november 2008 at alt raknet i selskapet IT Factory, som hadde den Kongsvinger-bosatte dansken Asger Jensby som styreformann og storaksjonær.

I desember samme år skrev Dagbladet at en telefon-oppringning fra en av Baggers forretningsforbindelser var det som fikk Jensby til å gjøre undersøkelser omkring Bagger.

På et hemmelig kontor i nærheten av IT Factorys hovedkontor i København ble det funnet kompromitterende materiale. Det viste seg at virkeligheten var en helt annen enn det de oppblåste regnskapene i IT Factory viste, og selskapet ble slått konkurs.

USA-flukt Bagger selv var på ferietur i Dubai med kona og noen venner da skandalen kom til overflaten. I en dramatisk flukt, rakk han å komme seg på et fly til USA før Jensby rakk å sperre kontoen hans.

Kort etter, i desember 2008, meldte han seg for politiet i Los Angeles.