Nå er Stoltenberg NATO-sjef

Fra og med midnatt er Jens Stoltenberg NATOs nye generalsekretær.

NATO-SJEF:  Jens Stoltenberg på tur i millionær-nabolaget hans kal bo i mens han er generalsekretær i NATO. Brussel, Brüssel, Bruxelles. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NATO-SJEF: Jens Stoltenberg på tur i millionær-nabolaget hans kal bo i mens han er generalsekretær i NATO. Brussel, Brüssel, Bruxelles. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Han har måttet vente i mange måneder siden utnevnelsen i mars. Men da klokken bikket midnatt natt til onsdag, var Jens Stoltenberg endelig leder for forsvarsalliansen NATO.

Klokken 9 tropper den tidligere statsministeren opp på hovedkvarteret i Brussel for å starte første arbeidsdag, se sitt nye kontor og møte de 28 ambassadørene fra alle alliansens medlemsland.

- Jeg er klar, slo Stoltenberg fast dagen før dagen.

Kriser Krisen i Ukraina, forholdet til Russland og ekstremistgruppen IS' terrorhandlinger blir viktige saker på Stoltenbergs bord, sammen med avslutningen på kampoppdraget i Afghanistan og finansieringen av NATOs videre drift.

Han starter arbeidet med en god nyhet etter at NATOs nye sikkerhetsavtale med Afghanistan ble underskrevet tirsdag.

Dermed kan alliansen belage seg på å bli i landet etter nyttår. Selv om det nå er snakk om et mye mindre antall soldater som kun skal drive opplæring av og støtte afghanske soldater.

Ingen kommentar Stoltenberg har ikke villet kommentere Afghanistan eller Ukraina eller IS før overtakelsen. Fram til onsdag har det vært danske Anders Fogh Rasmussens jobb å snakke på vegne av forsvarsalliansen, men nå kan Stoltenberg endelig løsne på tungebåndet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer