Nå er Stortinget enig: Slik vil de trekke støtten til flere religiøse samfunn

- Det er ingen grunn til at vi skal subsidiere intoleranse, sier SV-leder Audun Lysbakken.

VIL STOPPE STØTTE: SV-leder Audun Lysbakken har fått med seg resten av Stortinget på et forslag der regjeringen skal utrede hvordan statsstøtte til trosssamfunn kan trekkes. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VIL STOPPE STØTTE: SV-leder Audun Lysbakken har fått med seg resten av Stortinget på et forslag der regjeringen skal utrede hvordan statsstøtte til trosssamfunn kan trekkes. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I dag la kommunalkomiteen på Stortinget fram sin innstilling for regjeringsens integreringsmelding.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug la i mai fram planen på 69 punkter.

Integreringsmeldingen skal behandles av Stortinget 16. juni, mens regjeringens forslag til asylinnstramninger, der Sylvi Listhaug og co. har gått på flere nederlag, behandles i Stortinget i morgen.

Det har vært heftig debatt i komiteen om både innstrammingsforslag og integreringsmeldingen og behandlingen har ført til en rekke nye forslag.

Et av forslagene det er flertall for på Stortinget er fremmet av SV. Der ber de om at regjeringen må utrede hvordan de kan trekke støtten til flere religions- og trossamfunn.

Menneskerettigheter

I forslaget heter det at «det må ha konsekvenser at trossamfunn og religiøse ledere fremmer holdninger som strider mot grunnleggende menneskerettigheter, demokratiske verdier og prinsipper, samt holdninger som innskrenker og hemmer integrering og utsetter noen for sterk sosial kontroll. Dette gjelder uansett trosretning.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer