Nå er svenskene lei av barten

STOCKHOLM (Dagbladet): Svenskene er for alvor lei av Tormod Hermansens bart. - Dette bartestyret har gjort det vanskelig for vår minister, og det har strødd sand i fusjonsmaskineriet, utbryter pressesekretær Lars Georgsson oppgitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bartehets var maktspill

I går kveld var det hektisk aktivitet i det svenske næringsdepartementets kontorer i Stockholm. Deadline for milliardfusjonen nærmer seg, og til tross for hardnakkede rykter om at den store telefusjonen går i vasken, rådet det en viss optimisme fra svensk side i går.

- Både Norge og Sverige har sine legitime interesser å ta vare på. Telia er tross alt et 20 prosent større selskap enn Telenor og har en dobbelt så stor omsetning, sier en stresset næringsminister Björn Rosengren til Dagbladet. Samtidig føler svenskene seg motarbeidet.

- Denne kampanjen var sikkert ment å skaffe Hermansen sympati, og det virker som det har lyktes i Norge. Men dette handler ikke om barter og klesstil, dette er faktisk «big international business», understreker pressesekretær Lars Georgsson.

Det er hans klare oppfatning at bartehysteriet har forsinket og svekket fusjonsprosessen, men han vil ikke si noe om hvem han mener er hovedansvarlig for bartekampanjen.

- Jeg trodde faktisk at nordmenns lillebrorkompleks hadde forsvunnet. Hele denne affæren gir da også inntrykk av et oppkonstruert svenskekompleks, mener Georgsson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer