Nå er våren her!

Sørlandet og Østlandet blir værvinnere den kommende uka. I Nord-Norge må man finne fram snøskuffa.

ILLUSTRASJONSFOTO: Det blir herlig vårvær i sør og øst. Her er Hvervenbukta i Oslo på denne tida i fjor. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
ILLUSTRASJONSFOTO: Det blir herlig vårvær i sør og øst. Her er Hvervenbukta i Oslo på denne tida i fjor. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det blir store kontraster mellom sør og nord. Det er ofte sånn at om været er godt i sør, er det motsatt i nord. Helgas vær er et godt eksempel på det, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød til Dagbladet.

Agder og Buskerud blir helgas værvinnere, men ifølge meteorologen blir det vårvær over hele Sørlandet og Østlandet.

Og godværet skal fortsette gjennom neste uke.

- Det blir rolige vindforhold, og lettskyet til delvis skyet vær. Da blir det perioder med sol. Temperaturene kan ligge fra 6 til 9 grader. Søndagen blir den varmeste dagen. Her kan det komme over ti grader i områder inn forbi kysten, forklarer Granerød.

Men på natta vil temperaturene synke til minussiden - med unntak av kyststrøkene.

«Ruskete» i nord

I Nord-Norge blir været «ruskete», med perioder med sludd og snø.

- Det blir gradvis stigende snøgrense jo lenger sør man kommer. Man må forberede seg på å måke litt snø her. Så er det muligheter for å få mildere luft en periode på fredag.

Meteorologen forklarer at temperaturene vil være varierende.

- I lavlandet våkner du opp fredag til minusgrader, men når du legger deg blir det mildere. Så det er stigende temperatur. Det kan være underkjølt regn i perioder, og da kan det bli utfordringer med glatte veier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer