Stadig flere dyr utryddes

Nå er verdens siste stumpneshorn-hann død

Kinesernes dårlige seksuelle selvtillit har skylda, ifølge onde tunger.

NÅ ER HAN DØD: Verdens siste nordlige stumpneshorn, Sudan, sovnet i går stille inn, etter lang tids sykeleie. Han ble 45 år gammel, som tilsvarer 90 menneskeår. Forskere har hentet ut sæd fra Sudan, i håp om å føre arten videre, men zoolog Petter Bøckman er tvilende til at dette vil gå. - Dette handler ikke om sauer, men om veldig store dyr. Foto: Epa / Scanpix
NÅ ER HAN DØD: Verdens siste nordlige stumpneshorn, Sudan, sovnet i går stille inn, etter lang tids sykeleie. Han ble 45 år gammel, som tilsvarer 90 menneskeår. Forskere har hentet ut sæd fra Sudan, i håp om å føre arten videre, men zoolog Petter Bøckman er tvilende til at dette vil gå. - Dette handler ikke om sauer, men om veldig store dyr. Foto: Epa / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter måneder med dårlig helse, døde Sudan, verdens siste stumpneshorn-hann i går. Sudan ble 45 år gammel.

- Det er med stor sorg å melder at Sudan, verdens siste mannlige stumpneshorn døde i Ol Pejeta Conservancy i Kenya den 19. mars 2018 (i går), melder gruppa som forsøkte å redde livet til den nær utryddede neshorn-arten på Twitter.

Brukes i kinesisk medisin

Nå er det bare to kvinnelige nordlige stumpneshorn igjen i Tanzania og Kenya-områdene: Den avdøde Sudans datter og hennes datter igjen.

Grunnen til at det nordlige stumpneshornet er så godt som utryddet, er «forferdelig hardt press av krypskytter-mafiaen».

- Onde tunger vil ha det til at det er kinesernes dårlige seksuelle selvtillit som har gjort at neshornene er utrydningstruet, sier Petter Bøckman, zoolog ved Naturhistorisk museum.

Mer verdt enn gull

I dag er kiloprisen for neshorn-horn er høyere enn kiloprisen for gull (1 kg gull = 300 000 kroner). Dette har ført til at krypskyting av neshorn har blitt et stort internasjonalt problem, og organisasjoner som WWF jobber hardt for å ta knekken på de mange bandene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer