- Nå er vi bare skinn og bein, men vi har det bra

Rachel og Paul Chandler var i piratenes varetekt i over et år.

LYKKE: Paul og Rachel Chandler holdt i ettermiddag pressekonferanse sammen med Somalias statsminister Abdullahi Mohamed etter å ha blitt frigitt. Foto: AFP / SCANPIX
LYKKE: Paul og Rachel Chandler holdt i ettermiddag pressekonferanse sammen med Somalias statsminister Abdullahi Mohamed etter å ha blitt frigitt. Foto: AFP / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): Ekteparet Paul og Rachel Chandler var på seilferie da yachten deres ble angrepet utenfor Seychellene i oktober i fjor. I 388 dager var de piratenes fanger, men søndag ble de overgitt til den selvutnevnte regjeringen for de somaliske provinsene Himan og Heeb.

— Vi har det fint og nyter å være fri. Vi er bare skinn og bein, men vi er sammen med gode mennesker nå, sier Rachel Chandler, som måtte tilbringe store deler av fangenskapet uten sin mann.

Hun takket somaliere som hadde bidratt til å få paret løslatt, og sa de nå gledet seg sterkt til å møte venner og familie igjen.

- Vi har blitt fortalt at vi skal slippes fri om ti dager hver tiende dag de siste ni månedene. På fredag fikk vi imidlertid en beskjed som gjorde at vi fattet håp, men vi tok alle meldingene med en klype salt, sier Paul Chandler til BBC.

Løsepenger Britiske myndigheter har en streng politikk om aldri å utbetale løsepenger for gisler, men ifølge en lokal leder i byen Adado, som har tatt hånd om ekteparet, ble det betalt 300.000 dollar i løsepenger for ekteparet. Andre mener at løsesummen beløper seg til minst én million dollar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer