Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik blir været

Nå er vinteren på vei

Snø og kuldegrader er stikkordene for været den kommende uka, ifølge meteorologen. 

MÅKETRIKS: En gruppe pensjonister har tatt på seg den enorme jobben med å måke vekk snø fra taket til Helgatun ungdomsheim på Voss. Og de erfarne snømåkerne har et par triks i ermet. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dersom du er en av dem som går rundt og gleder deg til vinteren, har meteorologen gode nyheter til deg.

Til uka blir det nemlig betraktelig kaldere og snø flere steder i landet.

- Kjølig luft og nedbør vil prege været den kommende uka, forteller meteorolog John Smits hos Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Temperaturfall onsdag

Uka starter med mildvær, men onsdag faller temperaturene over hele landet.

- På onsdag skjer det endringer, og det blir kjøligere. I Sør-Norge blir det oppholdsvær og perioder med sol, mens Nord-Norge får enkelte sludd- og snøbyger. Torsdag blir ikke så ulikt. Særlig Sør-Norge får et fint vær, sier meteorologen.

Meteorologisk institutt har utstedt obs-varsel for mandag, for nordlige Hedmark og Oppland og høyereliggende strøk i de to fylkene. Årsaken er mulighet for snøfall og vanskelige kjøreforhold.

Snøvær

Snøen har foreløpig latt vente på seg i hovedstaden, men fredag er det muligheter for at det vil snø også her. Ifølge meteorologen vil temperaturen bli ned mot to-tre minusgrader.

UNNGÅ SLAPS: Sjekk disse tipsene for å unngå snø og slaps i hjulbuen. Foro: DBTV/Bilkongen Vis merVis mer Vis mer Vis mer

- Oslo kan få sitt første ordentlige snøfall på fredag, men det er små marginer og ikke helt sikkert at det vil skje, understreker han.

Også andre steder i landet kan vente seg snø mot slutten av uka.

Ifølge storm.no vil det snø flere steder på Sørlandet både lørdag og søndag.

Vestlandet og Midt-Norge får også kuldegrader, men sannsynligheten for snø er minst her.

Skiføre

Fint skiføre kan det også bli flere steder, ifølge meteorologen.

- På fjellet er det allerede snø flere steder, men det vil også komme snøbyger i lavlandet. Det blir nok ikke store mengder, men det kan godt hende man kan gå på ski i lavere strøk, forteller meteorologen.

Kaldværet fortsetter ut i neste uke.

- Det varierer veldig fra år til år hvor tidlig vinteren starter. Noen ganger får vi den første snøen allerede i starten av oktober, mens den andre ganger kommer seint i november, sier Smits.

Været der du er:

Mandag:

  • Østlandet: Skiftende bris, fra kvelden sørvestlig frisk bris på kysten. For det meste oppholdsvær, men etter hvert litt regn, først i nord, snø over ca 300-800 m, lavest i nord.
  • Sørlandet: Skiftende bris, om ettermiddagen vestlig frisk bris på kysten. For det meste oppholdsvær. Om kvelden regn fra nord, snø over ca 700-1000 m.
  • Vestlandet: Sørlig eller skiftende bris, om kvelden økning til nordvest liten kuling på kysten. Regn, mest nedbør om ettermiddagen. Lokal tåke.
  • Midt-Norge: Sørøst liten kuling på kysten, om formiddagen dreiende vestlig og noe minkende, om kvelden skiftende bris. Perioder med regn, om kvelden snø over 300-600 m. Lokal tåke.
  • Nord-Norge: Sør i Nordland økning til østlig liten kuling utsatte steder. Tilskyende og etter hvert regn, snø i fjellet. I nord østlig bris, stort sett oppholdsvær og perioder med sol. I Troms bris mellom øst og sørøst, om kvelden sørøstlig frisk bris utsatte steder. Natt til mandag skyet langs kysten, ellers mest pent vær.

Tirsdag:

  • Østlandet: Skiftende eller nordvestlig bris. Regn, som snø over 700-800 m. Fra om ettermiddagen stort sett opphold sør og vest for Mjøsa.
  • Sørlandet: Nordvestlig bris, opp i frisk bris på kysten. Litt regn først på dagen, senere stort sett opphold og til dels pent vær.
  • Vestlandet: Nordvestlig bris, frisk bris på kysten, opp i liten kuling på kysten sør for Karmøy. Regn, som sludd eller snø over ca. 200-500 m. Minkende nedbør om kvelden.
  • Midt-Norge: Skiftende bris, fra om kvelden østlig bris. Regn, som sludd eller snø i høyereliggende strøk. Fra om ettermiddagen lite nedbør i Nord-Trøndelag.
  • Nord-Norge: I Nordland bris omkring øst, perioder med sørøstlig bris på kysten. Skyet, litt sludd eller snø av og til, som regn i kystnære strøk. Opphold og til dels pent vær i Ofoten og Vesterålen. I Troms og Finnmark bris omkring øst, periodevis frisk bris på kysten. Til dels pent vær i Troms. Skyet, litt snø av og til i Finnmark, som sludd eller regn i kystnære strøk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!