Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå erkjenner han ranet som sjokkerer Sverige

Fysiske bevis knytter 28-åringen til åstedet, der han etterlot ransofferet på t-banesporet rett før toget kom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hele Sverige har siden onsdag jaktet på den hjerteløse raneren som utnyttet en full mann som datt ned på t-banesporet i Stockholm.

Johnny (38) hadde vært på fest forrige lørdag og var uheldig da han ramlet utfor perrongen på Sandsborg t-banestasjon og slo seg bevisstløs. Heldigvis, skulle man tro, var det en mann til på perrongen som kunne få den hjelpeløse mannen opp i sikkerhet.

Men overvåkningsbildene, som ble vist i TV 3-programmet Efterlyst onsdag, viser i stedet at Johnny blir utsatt for et hjerteløst ran og så etterlatt på sporet.

Kort tid etter at Johnny har blitt ranet kommer toget inn på stasjonen uten mulighet til å stoppe i tide. Johnny blir overkjørt og måtte amputere en del av venstrebeinet, men er utrolig nok ikke i livsfare.

Erkjenner Saken har opprørt hele Sverige og politiet har fått inn mengder med tips. Fredag pågrep politiet en 28-åring på grunn av likhet i utseendet med raneren på overvåkningsvideoen, og i dag sier Stockholm-politiet at bevisene mot mannen er styrket.

- Vi har gjort flere beslag som bekrefter mistanken, sier etterforsker Dan Östman til Expressen.

Og ved 2240-tida søndag kveld melder Expressen at den pågrepne mannen har erkjent forholdet.

- Da han fikk se filmen husket han episoden. Han angrer veldig, sier hans advokat Clea Sangborn.

Raneren stjal Johnnys lommebok, mobiltelefon og et halskjede, men det er usikkert om politiet fant noen av disse gjenstandene i 28-åringens leilighet.

- Glad jeg er i live Politiet har i kveld gjennomført det første avhøret av 28-åringen der han ble konfrontert med bevisene politiet nå har, og mannen la seg altså flat.

Johnnys samboer, Louise, har fortalt ransofferet om pågripelsen og nyheten om at politiet nå tror de har tatt gjerningsmannen ble et lys i mørke for den hardt skadde mannen.

- Jeg er så utrolig glad for at jeg lever og jeg er veldig rørt over all den støtten jeg har fått, sier Johnny via sin samboer til Expressen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media