NÅ: Erna vil endre utlendingsloven for å hastebehandle og returnere asylsøkere

Erna Solberg, Børge Brende og Anders Anundsen har møtt de parlamentariske lederne på Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi har behov for en rask endring i lovverket knyttet til utlendingsfeltet. Vi må håndtere den økte asyltilstrømningen. Situasjonen på Storskog er veldig krevende, sier Erna Solberg til pressen.

Lovendringen skal legge til rette for følgende, ifølge Solberg:

• Raskere behandling av saker• Ikke realitetsbehandle asylsøknader fra personer som har hatt opphold i Russland og som dermed raskt kan returneres.

- Vi trenger endringer i utlendingsloven for å få dette til, men det som er viktig er at dette er et hastetiltak. Jeg har bedt de parlamentariske lederne tilrettelegge for en ekstraordinær behandling av et lovforslag i neste uke, sier Solberg.

Litt over klokka 12 kom statsminister Erna Solberg hastende inn på Stortinget sammen med utenriksminister Børge Brende og justisminister Anders Anundsen til et møte med de parlamentariske lederne og stortingspresident Olemic Thommessen.

Det at både Brende og Anundsen er med på møtet, tyder på at Storskog og flyktningstrømmen fra Russland er ett av temaene som vil bli tatt opp.

Etter det Dagbladet erfarer er stortingspresidenten med på møtet fordi statsminister Erna Solberg ønsker å drøfte raskere arbeidsformer og beslutningslinjer for å håndtere de akutte spørsmålene i flyktningkrisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer