NÅ: Erna vil endre utlendingsloven for å hastebehandle og returnere asylsøkere

Erna Solberg, Børge Brende og Anders Anundsen har møtt de parlamentariske lederne på Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi har behov for en rask endring i lovverket knyttet til utlendingsfeltet. Vi må håndtere den økte asyltilstrømningen. Situasjonen på Storskog er veldig krevende, sier Erna Solberg til pressen.

Lovendringen skal legge til rette for følgende, ifølge Solberg:

• Raskere behandling av saker
• Ikke realitetsbehandle asylsøknader fra personer som har hatt opphold i Russland og som dermed raskt kan returneres.

- Vi trenger endringer i utlendingsloven for å få dette til, men det som er viktig er at dette er et hastetiltak. Jeg har bedt de parlamentariske lederne tilrettelegge for en ekstraordinær behandling av et lovforslag i neste uke, sier Solberg.

Litt over klokka 12 kom statsminister Erna Solberg hastende inn på Stortinget sammen med utenriksminister Børge Brende og justisminister Anders Anundsen til et møte med de parlamentariske lederne og stortingspresident Olemic Thommessen.

Det at både Brende og Anundsen er med på møtet, tyder på at Storskog og flyktningstrømmen fra Russland er ett av temaene som vil bli tatt opp.

Etter det Dagbladet erfarer er stortingspresidenten med på møtet fordi statsminister Erna Solberg ønsker å drøfte raskere arbeidsformer og beslutningslinjer for å håndtere de akutte spørsmålene i flyktningkrisa.

Ingen av de parlamentariske lederne visste på vei inn til møtet hva som faktisk kom til å stå på agendaen, og statsminister Erna Solberg vekslet ikke ett ord med pressen.

Venstres Trine Skei Grande er ikke særlig imponert over handlingskraften til Solberg og regjeringa så langt i asylkrisa.

- Nå er det en måned siden statsministeren inviterte til et bredt forlik i Stortinget, nå har vi bare tiden og veien, sa Skei Grande på vei inn til møtet.