Nå etterforskes alle medlemmene av MH370-mannskapet

Og franske eksperter har kommet til Malaysia for å bistå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Malaysiske myndigheter publiserte for kort tid siden en pressemelding, med flere nye opplysninger om etterforskningen av MH370-forsvinningen.

I meldingen går det fram at alle medlemmene i mannskapet, inkludert kaptein Zaharie Ahmad Shah (53) og co-pilot Fariq bin Ab Hamid (27), har vært etterforsket i over en uke. Det samme gjelder bakkemannskapet.

Myndighetene bekrefter også at kapteinen og co-pilotens boliger er blitt ransaket, og at familiemedlemmene deres er avhørt. Boligene ble først ransaket 9. mars, og på nytt 15. mars. En flysimulator som stod i pilotens hjem, er blant det som er beslaglagt.

Bevisst handling Det har vært flere spekulasjoner om de to i mediene de siste dagene. Blant annet var Shah en ivrig tilhenger av opposisjonslederen Anwar Ibrahim - som ble pågrepet for homoseksualitet bare timer før flyet forsvant.  

Det er konstatert at flyets kommunikasjonssystemer ble slått av før siste radiokontakt der ordene «Ok, god natt», ble sagt fra cockpit. Myndighetene mener flyet forsvant etter en bevisst handling.

Det hevdes også at enkelte passasjerer, blant annet en mann med flyingeniørbakgrunn, granskes.

26 land leter Samtidig opplyser malaysiske myndigheter at antallet land som er involvert i søket nå er utvidet fra 14 til 26. Disse landene er  Malaysia, Australia, Bangladesh, Brunei, Kina, Frankrike, India, Indonesia, Japan, Kazakhstan, Kirgisistan, Laos, Myanmar, New Zealand, Pakistan, Filippinene, Russland, Singapore, Sør-Kora, Thailand, Turkmenistan, UAE, Storbritannia, USA, Uzbekistan og Vietnam.
 
Landene er bedt om å bidra med radar og satelitt-data, og søk på land og i vann.

I tillegg kommer tre franske flyeksperter i dag til Malaysia, for å bistå etterforskningen. De skal bidra med erfaringer som ble opparbeidet i søket etter Air France Flight 447, som styrtet i Atlanterhavet i 2009.