Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå etterforskes Michael Browns stefar for å ha oppfordret til opptøyer

Ropte «Burn this motherfucker down».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble store demonstrasjoner og opptøyer i Ferguson utenfor St. Louis i USA, da det ble kjent at politimannen Darren Wilson (28) slapp tiltale. Wilson skjøt og drepte den ubevæpnede svarte 18-åringen Michael Brown 9. august i år.

Nå etterforskes Browns stefar Louis Head etter at han kort tid etter at avgjørelsen ble kjent blant annet ropte «Fuck the police» og «Burn this motherfucker down», melder blant annet CNN.

Head tok ordet foran en større forsamling etter at hans kone og Michael Browns mor, Lesley McSpadden, hadde holdt en appell. Det hele ble tatt opp på video, og vist på nettaviser og nyhetssendinger i USA og verden over.

Familiens advokat Benjamin Crump sier ifølge CBS at utsagnene var et resultat av sterke følelser. McSpadden har tidligere forsvart sin mann i et intervju med CNN, og sagt at det ikke var hans uttalelser som startet opptøyene.

- Dette har pågått siden 9. august, sa hun.

Jeff Small, talsperson for det sterkt krititiserte politiet i Ferguson, sier til CNN at Head er en av flere som etterforskes etter opptøyene. Flere bygninger brant ned.

Det har vært sterk kritikk mot politiet og myndighetene for unødig hardhendt håndtering av situasjonen i Ferguson.

Storjuryen i saken trodde på Wilsons forklaring om at han skjøt i nødforsvar. Hendelsen utløste en omfattende debatt om politiets våpenbruk og forholdet mellom svarte og hvite i USA.

ETTERFORSKES: Louis Head. Foto: AP / Charlie Riedel / NTB scanpix
ETTERFORSKES: Louis Head. Foto: AP / Charlie Riedel / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling