Nå etterforskes Michael Browns stefar for å ha oppfordret til opptøyer

Ropte «Burn this motherfucker down».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det ble store demonstrasjoner og opptøyer i Ferguson utenfor St. Louis i USA, da det ble kjent at politimannen Darren Wilson (28) slapp tiltale. Wilson skjøt og drepte den ubevæpnede svarte 18-åringen Michael Brown 9. august i år.

Nå etterforskes Browns stefar Louis Head etter at han kort tid etter at avgjørelsen ble kjent blant annet ropte «Fuck the police» og «Burn this motherfucker down», melder blant annet CNN.

Head tok ordet foran en større forsamling etter at hans kone og Michael Browns mor, Lesley McSpadden, hadde holdt en appell. Det hele ble tatt opp på video, og vist på nettaviser og nyhetssendinger i USA og verden over.

Familiens advokat Benjamin Crump sier ifølge CBS at utsagnene var et resultat av sterke følelser. McSpadden har tidligere forsvart sin mann i et intervju med CNN, og sagt at det ikke var hans uttalelser som startet opptøyene.

- Dette har pågått siden 9. august, sa hun.

Jeff Small, talsperson for det sterkt krititiserte politiet i Ferguson, sier til CNN at Head er en av flere som etterforskes etter opptøyene. Flere bygninger brant ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer