Nå får Audun slakt av velgerne

Over halvparten av velgerne slakter Audun Lysbakkens håndtering av saken om selvforsvarspengene, viser tall fra Ipsos MMI.

I HARDT VÆR: Bare 14 prosent av velgerne mener barne-og likestillingsminister Audun Lysbakken gjør en god jobb. Ipsos MMI-måling er tatt opp fra tirsdag til torsdag denne uka. I underkant av 1000 personer er spurt. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
I HARDT VÆR: Bare 14 prosent av velgerne mener barne-og likestillingsminister Audun Lysbakken gjør en god jobb. Ipsos MMI-måling er tatt opp fra tirsdag til torsdag denne uka. I underkant av 1000 personer er spurt. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Lysbakken har beklaget den regelstridige tildelingen av 154000 kroner til Jenteforsvaret og sagt at alle kort skal legges på bordet. Han har også vært tydelig på at det er han som har det fulle ansvaret.

Men det har ikke imponert velgerne. Bare åtte prosent mener Lysbakken har håndtert saken godt, mens 25 prosent svarer middels, 15 prosent vet ikke, mens 52 prosent mener håndteringen av saken har vært dårlig.

Ikke overraskende er SV-velgerne mest velvillige til Lysbakkens håndtering, men heller ikke i SV-leiren er man veldig fornøyd: 16 prosent mener Lysbakken har håndtert saken på en god måte, 54 prosent på en middels måte og 12 prosent på en dårlig måte. Bare 10 prosent av Ap-velgerne mener Lysbakken har håndtert saken godt, 37 prosent svarer middels, mens 39 prosent mener saken er dårlig håndtert.

- At resultatet ikke er enda dårligere blant SV-velgere, er kanskje litt overraskende. Samtidig er det jo ganske få som sier de vil stemme SV, og partiet er under sperregrensen, så det er virkelig grunnfjellet i partiet det er snakk om her. SV-velgere mener jo ofte at Frp-velgeren er helt annerledes enn andre, men målingen viser at det ikke er så stor forskjell på Frp- og SV-velgere: De er lojale når vanskelige saker dukker opp, sier Sigurd Grytten, administrerende direktør i Burson-Marsteller.

Bør gå av Ipsos MMI har denne gangen også spurt velgerne om de synes Audun Lysbakken bør gå av som barne-, likestillings- og inkluderingsminister.

37 prosent svarer ja, 41 prosent svarer nei, mens 22 prosent svarer vet ikke. Blant SV's velgere er det 82 prosent som svarer nei, 5 prosent som svarer ja og 13 prosent vet ikke. Tilsvarende tall for Ap's velgere er 23 prosent ja og 55 prosent nei.
- Jeg mener prinsipielt at Lysbakken burde ha gått, men det vil ikke skje for det får så store konsekvenser, blant annet i forhold til at han er er den påtroppende lederen i SV, sier Grytten og fortsetter: - Det er stor grunn til å tro at embetsverket har vært i direkte dialog med Lysbakken om saken. Om ikke skriftlig, så i alle fall muntlig. Da har Lysbakken bevisst ikke fulgt informasjonsplikten overfor Stortinget, som er en dødssynd for en statsråd.

SV slår ring 14 prosent av velgerne mener Lysbakken gjør en god jobb som statsråd, mens 37 prosent mener han gjør en dårlig jobb. 37 prosent mener han gjør en middels jobb. Forrige gang Lysbakken ble målt i politikerbarometeret, var i november 2011.

Da mente 18 prosent at han gjorde en god jobb, 18 prosent mente han gjorde en dårlig jobb, mens 45 prosent mente han gjorde en middels jobb. Det er altså færre nå som mener Lysbakken gjør en god. I SV derimot er det flere i denne målingen enn i den forrige som mener Lysbakken gjør en god jobb. Lysbakken hadde i går ikke anledning til å kommentere målingene.