Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Vannkrisa i Cape Town

Nå får de bare bruke 50 liter vann hver dag

Om det ikke snart kommer regn, kommer myndighetene til å stramme ytterligere inn på vannbruken. Da kan folk komme til å dra fra Cape Town, som en dyd av nødvendighet, tror norsk ekspert.

HAMSTRER VANN: Her henter innbyggere i Cape Town vann ved en naturlig kilde i byen. Dersom det ikke snart kommer regn, vil de fra 12. april bare kunne bruke 25 liter vann i døgnet. Foto: AP Photo / Bram Janssen / NTB Scanpix
HAMSTRER VANN: Her henter innbyggere i Cape Town vann ved en naturlig kilde i byen. Dersom det ikke snart kommer regn, vil de fra 12. april bare kunne bruke 25 liter vann i døgnet. Foto: AP Photo / Bram Janssen / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Tiltakene for å bøte på vannkrisa i Cape Town ble ytterligere innstrammet torsdag.

På grunn av alvorlig vannmangel i reservoarene utenfor byen har myndighetene nå forbudt bruk av mer enn 50 liter vann daglig.

Inntil torsdag var grensa satt til 87 liter. Men det er langt fra alle som har fulgt myndighetenes påbud. Bare 55 prosent av innbyggerne i Cape Town har etterkommet vannkravet, og nå blir det altså ytterligere innstrammet.

Personer som bruker mer vann vil også få høyere bøter fra nå av og de kan også få utstyr som begrenser vanntilførselen installert på sin eiendom.

Norsk forbruk

For å sette det i perspektiv kan vi sammenlikne med Norge. En gjennomsnittlig nordmann brukte i 2016 190 liter vann per dag, ifølge SSB.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?