<strong>FÅR REISE SAMMEN MED FAMILIEN:</strong> Mohammed Ahmed Salem. Foto: Jo Straube / Dagbladet
FÅR REISE SAMMEN MED FAMILIEN: Mohammed Ahmed Salem. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer

Nå får de reise ut av landet sammen likevel

Familien fryktet far ble sendt til Libanon, mor til Syria mens barna måtte bli i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I forrige uke skrev Dagbladet om familien Salem, fryktet de skulle bli splittet da utlendingsmyndighetene ville kaste ut faren Mohammed Ahmed Salem, før kona Iman Hajjar og barna deres Rim (11) og Rayan (8) skulle reise ut frivillig.

Nå har saken løst seg.  

- Vi har fått beskjed om at uttransporteringen er utsatt. Politiets utlendingsenhet (PU) har erkjent problemet og snudd, og vil nå jobbe for at hele familien sammen kan dra ut i mars-april, sier Amir Mirmotahari, farens advokat, til Dagbladet. 

Familien søkte først om asyl i Norge, men fikk avslag fordi de ikke anses som flyktninger. Mohammed har også fått avslag på sin søknad om frivillig retur, fordi han er tidligere straffedømt i en mindre narkotikasak.

Kona og de to barna har fått den godkjent. Men familiens problem var at faren har libanesisk statsborgerskap, mens kona er fra Syria. Hun slipper ikke inn i Libanon, da hun mangler reisedokumenter. Og barna vil ikke slippe inn i Syria sammen med henne, fordi de regnes som libanesiske. 

<strong>BODD I NORGE SIDEN 2007:</strong> Rim (8) og Rayan Salem (11) har bodd i Norge og Kristiansand siden 2007. Foto: Privat
BODD I NORGE SIDEN 2007: Rim (8) og Rayan Salem (11) har bodd i Norge og Kristiansand siden 2007. Foto: Privat Vis mer

Familien fryktet at far skulle bli sendt til Libanon, slik PU ønsket, mens mor ble sendt til Syria. Barna risikerte da å bli igjen alene i Norge. 

Mohammed sitter varetektsfengslet på Trandum og skulle egentlig sendes ut forrige fredag. Men det ble altså utsatt og familien skal nå sendes ut sammen. Advokat Mirmotahari sier familien er glad for løsningen. 

- Det er en lettelse for dem, de fryktet at familien skulle bli splittet. Nå får de reise ut samlet og slipper uvissheten, sier han. 

<strong>GLAD FOR LØSNING:</strong> Advokat Amir Mirmotahari. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
GLAD FOR LØSNING: Advokat Amir Mirmotahari. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer