Nå får de reise ut av landet sammen likevel

Familien fryktet far ble sendt til Libanon, mor til Syria mens barna måtte bli i Norge.

FÅR REISE SAMMEN MED FAMILIEN: Mohammed Ahmed Salem. Foto: Jo Straube / Dagbladet
FÅR REISE SAMMEN MED FAMILIEN: Mohammed Ahmed Salem. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I forrige uke skrev Dagbladet om familien Salem, fryktet de skulle bli splittet da utlendingsmyndighetene ville kaste ut faren Mohammed Ahmed Salem, før kona Iman Hajjar og barna deres Rim (11) og Rayan (8) skulle reise ut frivillig.Nå har saken løst seg.  - Vi har fått beskjed om at uttransporteringen er utsatt. Politiets utlendingsenhet (PU) har erkjent problemet og snudd, og vil nå jobbe for at hele familien sammen kan dra ut i mars-april, sier Amir Mirmotahari, farens advokat, til Dagbladet. Familien søkte først om asyl i Norge, men fikk avslag fordi de ikke anses som flyktninger. Mohammed har også fått avslag på sin søknad om frivillig retur, fordi han er tidligere straffedømt i en mindre narkotikasak.

Kona og de to barna har fått den godkjent. Men familiens problem var at faren har libanesisk statsborgerskap, mens kona er fra Syria. Hun slipper ikke inn i Libanon, da hun mangler reisedokumenter. Og barna vil ikke slippe inn i Syria sammen med henne, fordi de regnes som libanesiske. 

Familien fryktet at far skulle bli sendt til Libanon, slik PU ønsket, mens mor ble sendt til Syria. Barna risikerte da å bli igjen alene i Norge. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer