SKAL SIKRES: I fjor begikk 46 mennesker selvmord på Golden Gate Bridge i San Francisco. Til sammen har 1400 mennesker endt sine liv der. Nå skal brua sikres med stålnetting. Foto: Steven Pavlov/Wikimedia commons
SKAL SIKRES: I fjor begikk 46 mennesker selvmord på Golden Gate Bridge i San Francisco. Til sammen har 1400 mennesker endt sine liv der. Nå skal brua sikres med stålnetting. Foto: Steven Pavlov/Wikimedia commonsVis mer

Nå får dødsbrua stålnetting til 466 millioner kroner

1400 Golden Gate Bridge-selvmord er nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag ble det bestemt at Golden Gate Bridge i San Francisco skal få en massiv stålnetting. Prosjektet, som blir igangsatt for å hindre selvmord, vil koste svimlende 76 millioner dollar eller rundt 466 millioner kroner, skriver gawker.com.

Amerikanske myndigheter anslår, ifølge nyhetsbyrået Associated Press, at mer enn 1400 mennesker har endt sine liv ved brua siden det ikoniske landemerket ble åpnet i 1937.

I fjor ble det satt en dyster rekord med hele 46 selvmord.

Rørt til tårer Rett etter at byens lokalpolitikere fredag enstemmig bestemte at Golden Gate Bridge nå skal sikres, skal en sal full av støttespillere og familiemedlemmer av folk som har endt sitt liv ved brua ha tatt til tårene.

Politiker Janet Reilly uttalte følgende til forsamlingen:

- Tragedien i dag er at vi ikke kan gå tilbake i tid. Vi kan ikke redde menneskene som har begått selvmord. Men det gode med avstemminga i dag, er at vi kan stemme med dem i tankene. Vi kan redde mange liv.

Å implementere en stålnetting på brua, har vært diskutert i en årrekke før fredagens historiske avstemming, men finansieringen har manglet.

Obama-lov Nå er imidlertid situasjonen en annen, etter at president Barack Obama nylig undertegnet en lov som gjør føderale midler tilgjengelige for slike sikringsprosjekter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det blir sagt at stålnettingen vil bli konstruert på en måte som sørger for at den ikke vil bli til forringelse for det kjente landemerket.

Arbeidet skal startes opp neste år, og er planlagt ferdigstilt i 2018.

«Dødsbrua» i Seoul Golden gate Bridge er ikke eneste bru i verden som har vært hjemsøkt av selvmordskandidater. I juni i fjor skrev Dagbladet om brua Mapo som går over Han River i Seoul i Sør-Korea.

Brua er blitt kalt «dødsbrua» på folkemunne. 1090 mennesker har mistet livet fra denne brua som er 2,2 kilometer lang. Også her har myndighetene gått til drastiske skritt for å hindre at flere menneskeliv går tapt.

Forsikringsselskapet Samsung Life Insurance gikk sammen med markedsføringsselskapet Cheil Worldwide, med støtte fra staten, og innstallerte lys med bevegelsessensorer i rekkverket, slik at lyset følger personen hele veien over brua (se egen videosak).

I tillegg er det inspirerende bilder av glade mennesker.

«Hvis du har noe på hjertet, hvorfor ikke snakke med oss? Vi er alltid her for deg», er ord som også blir lyst opp på veien over brua.