Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå får du gebyr for å bruke kredittkortets stripe i Danmark

Selv om det er butikken sin feil.

GEBYR: Forbrukere blir ilagt et gebyr hvis de ikke bruker chip i danske butikker. Foto : Hans A Vedlog / Dagbladet
GEBYR: Forbrukere blir ilagt et gebyr hvis de ikke bruker chip i danske butikker. Foto : Hans A Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange har erfart problemer med kredittkortets lille chip som ikke lar seg bruke. Nå må danske forbrukere betale gebyr for å bruke stripen, selv om det ikke er deres feil.

Gebyr for kredittkort Framover må danske forbrukere ut med 7,50 i gebyr hvis chipen ikke lar seg bruke, selv om det er butikkens feil, terminalen som er i uorden eller fordi kortet er slitt eller skittent.

Irritasjonen kan dermed bli enda større for brukere av MasterCard, Eurocard eller American Express, skriver den danske gratisavisen metroXpress. Fra før koster det å bruke disse kortene hver gang man handler.

Manglende rengjøring Danmarks største utsteder av kort, Teller, kan ikke opplyse hvor mange millioner det nye gebyret vil innbringe.

Derimot mener Teller, som sier at feil på terminalene som regel skyldes butikkens manglende rengjøring, at gebyret til kundene skal virke oppdragende på butikkene, ifølge pressesjef Søren Winge i Teller.

(NTB)